Här är fem tänkbara ersättare till Karlo Goranci

Karlo Goranci lämnar. Frågan är hur Gullringens GoIF tänker kring tränarfrågan? Här är alla fall fem namn som dyker upp på näthinnan som tänkbara ersättare.

Gullringens GoIF får jaga ny tränare sedan Karlo Goranci lämnat.

Gullringens GoIF får jaga ny tränare sedan Karlo Goranci lämnat.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-10-11 11:45

JOHAN "JC" CARLSSON:

Kommentar: Har aviserat att karriären som spelare är över. Det är inte detsamma som att tränarkarriären i fotboll är ett avslutat kapitel. Har såvitt jag vet varit på Gullringens radar tidigare – och varför inte nu igen? Nä, just det. När vi pratade med Patrik Wärnehall i sportgruppen sent i måndags sa han att de vill hitta en tränare med ungefär samma syn på hur fotboll ska spelas som Goranci. Det kanske inte är helt identiskt med Johan Carlssons spelfilosofi, men ja... "JC" borde vara en het kandidat efter sina säsonger i just Vimmerby IF.

JOHAN RUNESON:

Kommentar: Var en lirare ut i fingerspetsarna, som spelare. Det gick även tydligt igen vad han hade för fotbollstänk som tränare i Rimforsa IF. Han förespråkade en teknisk fotboll, bollen längs backen och med många spelare involverade i speluppbyggnaden. Har också ett förflutet som spelare i Gullringens GoIF och har inte särskilt långt till Gullemon från bostaden i Rimforsa. 

MATTIAS ANDERSSON:

Kommentar: En kompetent tränare med många år i Åtvidabergs FF. Var även kopplad till Kisa BK den här säsongen och är vad vi förstår mycket uppskattad för sina kunskaper. Är fostrad i ÅFF-andan, vilket brukar innefatta en stor vilja att ha stort bollinnehav och vara spelförande. Det passar bra in på Gullringens tänk. 

THOMAS KONGSTAD:

Kommentar: Har en lång och gedigen bakgrund som tränare, där han framför allt kopplas ihop med Västerviks FF. Har varit tyst kring honom en tid. Kanske är det läge att återigen kasta sig in i hetluften? Är en fotbollstänkare och har genom åren stått för en så kallad attraktiv fotboll, med mycket rörelse och många passningar inom laget. 

SEBASTHIAN SVENSSON:

Kommentar: Det är måhända inte så troligt, då HFK precis tog hem serietiteln i division fyra. Men tittar vi på hur han vill att fotboll ska spelas så passar den bra överens med Gullringens spelsätt anno 2022. Känns ändå som ett långskott i det här läget. Uppgifter har tidigare gjort gällande att "Basse" ska köra vidare i sin moderklubb. Och det skulle förstås förvåna en aning om han skulle byta nu när klubbarna kommer att spela i samma division 2023. Å andra sidan... jag såg inte Karlo Gorancis klubbyte komma innan fotbollsknallen briserade i måndags kväll.

BUBBLARE: Kristian "Pligg" Bergström, såklart. Mats Andersson, Rimforsas herrtränare. Erik Svensson, tidigare RIF-tränare. Ergest Fasko, spelande tränare IFK Västervik. Greger Johansson, Hemgårdarnas tränare, som tidigare har varit i Kisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!