Albert lämnar Eneby – för Sleipner

Tre säsonger i Eneby BK fick räcka. Nu tar Albert Johansson nästa steg i karriären – men stannar fortsatt kvar i Norrköping. Anfallaren är klar för nyblivna division 2-laget IK Sleipner. "De som följer randigt kan förvänta sig en forward som inte viker sig för något", säger han i samband med övergången.

Från gröna Eneby till blåvitrandiga Sleipner. Det steget tar Albert Johansson.

Från gröna Eneby till blåvitrandiga Sleipner. Det steget tar Albert Johansson.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2021-12-24 16:40

Det blev 16 mål på 18 matcher för Albert Johansson i division 3 med Eneby BK den senaste säsongen. Venakillen var en viktig del i laget och bidrog starkt till att EBK säkrade en historisk topplacering i "trean". Det blev däremot ingen uppflyttning. 

Istället var det IK Sleipner som knep seriesegern och alltså ska spela i division 2 nästa år. Det ska även Albert Johansson göra. 23-åringen är nämligen klar för Norrköpingslaget. 

– Jag kände att det var dags att byta miljö för utvecklas på personligt plan men även det fotbollsmässiga! Mina förväntningar inför nästa säsong är höga precis som Sleipners och alla runt om kring laget, jag tror vi kan prestera riktigt bra nästa år, säger han till klubbens hemsida. 

Det blev totalt tre säsonger i Eneby för den tidigare SK Lojal- och Hultsfreds FK-anfallaren.

– De som följer randigt kan förvänta sig en forward som inte viker sig för något samt lär dunka in x antal mål, fortsätter han. 

Sleipners huvudtränare Robert Axelsson säger så här om nyförvärvet:

– Albert är tung och jobbig att möta och jag är jätteglad att han nu är hos oss. Han är en forwards-typ vi saknat med sin tyngd och kraft. Han har stor potential och det ska bli jätteintressant att följa hans utveckling hos oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!