Två starka kort tillbaka i KBK: "Tillför kvalitet"

Tre raka – sen kom en förlust. Nu är Kisa BK tillbaka på IP igen, med två starka kort tillbaka i truppen mot Torstorp. "De tillför kvalitet", säger tränaren Alberis da Silva och syftar på Daniel Arnesson Malmström och Erik Lindblad.

Kisa BK trivs hemma på konstgräset. Får man jubla igen, när Torstorp gästar IP?

Kisa BK trivs hemma på konstgräset. Får man jubla igen, när Torstorp gästar IP?

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-05-06 18:00

6–1 mot Hvetlanda och 2–1 mot Nässjö. Kisa BK trivs på sin konstgräsplan. Något som Torstorps IK kan bli varse. Ett Torstorp som kickade sin tränare (Uffe Gunnar) i veckan till förmån för assisterande Jimmy Östensson. 

Hur tror du det påverkar laget?

– Alltid svårt att säga, men det är möjligt att spelarna får extra motivation av det. Samtidigt tror jag inte att de kommer göra några större förändringar i sitt spelsätt, säger Alberis da Silva.

Kisa BK är etta i tabellen med nio poäng, Torstorp näst sist med fyra pinnar. 

I KBK är som sagt mittfältaren Erik Lindblad och anfallaren Daniel Arnesson Malmström tillbaka i truppen. 

Går båda in från start?

– Nej, inte som det ser ut nu, sa da Silva under fredagseftermiddagen. Erik har varit skadad och dessutom sjuk i veckan. Vi vill ha honom hundra procent i speldugligt skick. Han får troligtvis börja vid sidan om, däremot går nog "Danne" in från start direkt. 

Senast föll nykomlingen Kisa för första gången i serien, borta mot Borens IK. Den matchen spelades på naturgräs, vilket inte passade de gulvita lika bra som på hemmaplan. 

– Nä, det var ganska så svårspelat och de slog många långa bollar. Jag tycker ändå att vi gör det helt okej, där vi fick bra tryck mot dem sista 20 minuterna. På lördag spelar vi hemma och det passar oss väldigt bra.

Vi TV-sänder matchen på www.vimmerbytidning.se med start kl 13.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!