Veteranen fortsätter – på väg mot allsvenskt rekord

Med 428 matcher är han allsvenskans meste utespelare. Det räcker inte för Andreas Johansson. Nästa år tänker veteranen slå Sven Anderssons rekord på 431 matcher.

Halmstads tränare Magnus Haglund och lagkaptenen Andreas Johansson samarbetar även nästa säsong. Arkivbild.

Halmstads tränare Magnus Haglund och lagkaptenen Andreas Johansson samarbetar även nästa säsong. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2023-11-23 18:15

Johansson, 41, förlänger kontraktet med Halmstads BK med ett år, över säsongen 2024.

Förhandlingarna gick snabbt, skriver Hallandsposten.

– Det känns väldigt bra. "Ante" gjorde återigen en mycket stark säsong och han visar inga ålderskrämpor. Han fortsätter vara en mycket betydelsefull spelare i vår backlinje och en otroligt betydelsefull person i vår grupp, säger huvudtränaren Magnus Haglund till tidningen.

– Han kommer till jobbet varje dag och gör sitt yttersta för laget och klubbens bästa. Jag är fantastiskt glad att han förlänger, jag är inte överraskad att vi fick till det men jag är likväl glad.

Johansson slog i somras rekordet som den utespelare som spelat flest allsvenska matcher.

Nu är han bara fyra matcher från att toppa målvakten Sven Andersson rekord.

– Nummer ett så vill han spela vidare för att han tycker att det är så otroligt roligt att spela fotboll. Sedan tror jag absolut att rekorden driver honom. Att kunna bli historisk i svensk fotboll genom att då ha gjort fler allsvenska matcher än någon annan, det skulle vara fantastiskt roligt för "Ante" att uppnå det. Och det är ju också sannolikt att han gör, säger Haglund till Hallandsposten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!