VFF bortaslog Stjärnan

Efter förra veckans debacle mot Hultsfred åkte Västerviks FF till Påskallavik för att möta Stjärnan med ett uppdrag: plocka tre poäng. Efter 1-0 på tavlan kunde man konstatera att uppdraget slutfördes.

Fotboll2017-08-18 18:56
Det bjöds däremot inte på något skönspel från något av lagen. VFF var pigga i första halvlek och tog ledningen efter att Magnus Eriksson skruvat en hörna rakt i mål i mitten av halvleken.
- Vi kunde ha dödat matchen i första halvlek. I andra blir vi passiva, men vi vann och det känns skönt, säger Magnus Fält, VFF-tränare.
Ja, lägen fanns där men lite signifikativt för VFF:s säsong är oförmågan att kunna döda tillställningarna. Efter pausvilan sjönk man in i hemmalagets tempo, men kunde relativt ostört försvara sin ledning.
- Det blev lite ställningskrig idag, vi var förberedda på det, säger Fält.
Stjärnan är i botten av tabellen och glappet upp till säker mark ökar alltså efter en ny nollpoängare. För VFF:s del var segern nödvändig för att säsongen inte ska kännas helt körd.
- Det är bra stämning här nu efter matchen. Matchen går inte till historien som den bästa någonsin men tre poäng är alltid tre poäng, menar Fält.
Bäst i VFF denna fredagkväll var Robin Jiderblom och Christopher Sjöblad.