VFF gjorde sitt – i morgon avgörs ifall det räcker

Västerviks FF var tvungna att vinna mot BK Derby samtidigt som Högsby max fick spela oavgjort i sin match mot Åby. VFF vann, men likaså Högsby. I morgon kväll avgörs ifall Västervik spelar i trean nästa säsong.

Foto:

Fotboll2017-10-21 14:56

I Västerviks måstematch för ett eventuellt division tre-spel nästa säsong gjorde de allt de kunde. Laget ställdes på bortaplan mot BK Derby där det till slut blev en 2–0-vinst för gästande VFF. Båda målen kom i andra halvlek inprickat av Jimmy Svensson på frispark samt Håkan Karlsson som efter slarv av hemmaförsvaret kunde trycka in matchavgörande 2–0. 

– Bland det roligaste jag har varit med om. Vi har gjort vad vi kunnat och gör en riktigt stark match över 90 minuter. Nu är det bara hålla tummarna att det räcker till avancemang, säger Västerviks tränare Magnus Fält. 

Då en del avgörande kvalmatcher ska spelas under söndagen står det fortfarande inte klart ifall Västervik spelar i trean eller fyran nästa säsong. Klart är att Västervik slutar på andra plats i kvalgruppen på sex poäng, men ifall det räcker för att bli en av de tre bästa grupptvåorna är inte säkert. 

Ankarsrum förlorade den avgörande gruppfinalen i kvalet till division fyra. Påryd blev för svåra och AIS fick på bortaplan se sig besegrade med 3–1. Detta betyder att hemmalaget knep förstaplatsen i gruppen framför tvåan Ankarsrum. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!