VFF har fortsatt svårt för Hultsfred

VFF och Magnus Fält pratade inför matchen om att man historiskt haft svårt på just Knektavallen, en tes som visade sig stämma. Hultsfred satte en boll i vardera halvlek och vann med 2–0.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-06-26 21:16

Senast stod Albert Johansson för fem mål när Ängö mosades med 7–0. Till mötet med VFF hade Johansson konserverat formen, det var nämligen han som öppnade målskyttet. Efter ett stolpskott höll han sig påpassligt framme och satte dit returen.

– Vi började lite trevande och slarvigt men kommer in i det sen. När spelarna märker hur VFF vill spela känns det som vi har bra koll, säger Hultsfredstränaren Jerker Einarsson.

VFF höjde sig efter pausvilan och skapade ett par lägen i inledningen av den andra halvleken – utan utdelning. Istället fick man Johan Lundin utvisad.

– Det bekymrade dock inte utan vi fortsatte trycka på och har flera lägen att göra mål men är inte tillräckligt fokuserade när läget dyker upp, säger VFF:s tränare Magnus Fält.

Kort därefter kunde istället HFK utöka sin ledning till 2–0 då Robin Gunnarsson förvaltade Martin Johanssons förarbete.

– Vi är vassa i omställningslägena och gör mycket mål på det men ibland önskar jag vi värderade lägena lite bättre, menar Einarsson.

Därefter, kanske till viss del tack vare det numerära övertaget, var Hultsfreds-ledningen aldrig hotad. Segern gör att Hultsfred skapar viss separation till VFF. Istället för att lagen har lika många poäng skiljer det nu sex poäng.

– Hultsfred har egentligen inte så många lägen men det är ett skickligt omställningslag och i slutändan handlar det ju om att sätta lägena, avslutar Magnus Fält.

Hultsfreds FK–Västerviks FF 2–0

Målen: 1–0 Albert Johansson, 2–0 Robin Gunnarsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!