VFF har gjort klart med ny tränare

Nu är det helt klart. Jimmy Svensson blir ny huvudtränare för division 3-laget Västerviks FF.

Jimmy Svensson blir ny huvudtränare i Västerviks FF.

Jimmy Svensson blir ny huvudtränare i Västerviks FF.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-10-15 11:01

Sporten kunde i början av veckan avslöja att tidigare spelaren Jimmy Svensson skulle ta över som huvudtränare i Västerviks FF.

På torsdagsförmiddagen bekräftade Andreas Andersson i VFF:s sportgrupp att uppgifterna stämmer.

– Han brinner för VFF och är ett intressant namn för framtiden, förklarar Andreas Andersson valet av Jimmy Svensson som tränare.

32-årige Jimmy har VFF som moderklubb, men under sju framgångsrika år spelade han för Vimmerby IF. Mestadels i division 2. Inför 2017 återvände Jimmy till moderklubben. De två senaste säsongerna har det blivit sporadiskt med A-lagsmatcher.

Detta blir första gången som Jimmy ska träna ett seniorlag.

– Vi är medvetna om att han är oerfaren som tränare på den här nivån, men han har spelat på en högre nivå där han har sugit åt sig mycket kunskap under dessa år, säger Andreas.

Var Jimmy enda alternativet som tränare?

– VI har jobbat på flera alternativ, men när vi förstod att Jimmy hade intresset och tiden så var det ett ganska enkelt val för oss, svarar Andreas.

Assisterande tränare kommer Magnus Fält att bli. Magnus har tidigare både varit huvudtränare och assisterande tränare i VFF. Senaste säsongen var han målvaktstränare.

– Vi tycker det blir en klockren lösning med Magnus som assisterande. Det blir helt enkelt en perfekt kombination, menar Andreas Andersson.

Jimmy Svensson bekräftar uppgifterna när Sporten når honom. Ytterligare kommentarer från Jimmy kommer under eftermiddagen.

Kontraktet med Jimmy är skrivet på 1+1 år.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!