VFF hoppas på uppryckning: "Tror vi får se ett helt annat lag"

Att motivation slår klass vet vi sen gammalt. Ett nytt bevis på det fick vi förra fredagen i Hultsfred, när hemmalaget slog gästande Västerviks FF med 3–2, i en match där lagen bytte mål med varandra. Nu väntar nästa drabbning för topptippade VFF: IF Stjärnan hemma på Bökensved.

Anfallaren Hjalmar Grahn är bortrest och missar kvällens match mot Stjärnan.

Anfallaren Hjalmar Grahn är bortrest och missar kvällens match mot Stjärnan.

Foto:

Fotboll2017-05-05 10:34

– Visst ska vi spela rakare, men inte på det sättet vi gjorde i Hultsfred. Då började vi slå långt, säger VFF–tränaren Magnus Fält vars lag inlett med en seger, en oavgjord och en förlust i division fyra–spelet.
– Det är främst det vi har pratat om i veckan, att vi måste få till ett mycket bättre passningsspel och spela efter gräset.

Hur har ni gått vidare efter matchen mot Hultsfred?
– Serien rullar på vare sig man vill det eller inte, säger Magnus med ett skratt. Men blir snabbt allvarlig igen.
– Skämt åsido, direkt efter matchen i Hultsfred ville jag att nästa match skulle dra igång.

Stjärnan har inlett serien över förväntan. Förvisso en premiärförlust mot serieledande Ängö, men sedan har man tagit två 3–0–vinster i rad.
– Vi kollade på deras premiär mot Ängö, då imponerade de inte på oss. Men de har ju fått till det här i början och jag väntar mig en tuff match, som alla andra i den här serien, säger Fält.

– De har ett par riktiga toppspelare som det gäller att vi håller koll på.

Fält får räkna bort sin referenspunkt i anfallsspelet, Hjalmar Grahn, till bataljen mot Stjärnan.
– Hjalmar är bortrest och spelar inte. Det innebär att vi gör en del förändringar både i vår start-elva och i vårt spel.
Utveckla gärna.
– Daniel Fristedt stod för ett piggt inhopp i senaste matchen och får chansen från start på topp, tillsammans med Jimmy Svensson. Jimmy kommer med största sannolikhet att spela som lite släpande forward. Oscar Möller är tillbaka i träning men inte redo för spel ännu.

– Det viktigaste för oss i jakten på tre poäng blir att vi visar upp en bättre arbetsmoral och inställning samt förbättrar passningsspelet. Jag tror att vi får se ett helt annat VFF denna fredag jämfört med förra, avslutar Magnus Fält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!