VFF med nio man förlorade

En del märkliga domslut hamnade i fokus när Hultsfred slog Västerviks FF på Bökensved under fredagskvällen. Ett VFF med två man utvisade orkade inte jaga ifatt HFK, som vann med 2-0.

Fotboll2017-08-11 18:45

Vibben var tydlig redan från början. Inget lag lade några fingrar emellan och hela den första halvleken var en intensiv och aggressiv historia. Därför var det inte helt ologiskt att domaren Mathias Cassegård från Ydre tidigt i den andra halvleken fick visa upp den röda skivan. Jimmy Svensson delade ut en eftersläng på Filip Ingemarsson och fick ta en tidig dusch.

Dessförinnan hade HFK, strax innan paus, tagit ledningen i matchen. Abrahim Jabateh nådde högre än Björn Söderström på en förlupen boll och nickade den över VFF:s målman.

HFK:s John Svensson fick efter 60 minuter ett guldläge att utöka HFK-ledningen till två, men den rentav svaga straffen räddades av Björn Söderström.

Men: det skulle bli än värre för VFF. Efter 68 minuter fick Svenssons kollega på det centrala mittfältet, Kliton Bakiu, även han syna det röda kortet - detta efter att ha snackat till sig sitt andra gula. Tufft värre för VFF.

Dolken i det svartgula fotbollshjärtat kom i 82:a minuten. Jabateh stötte in ett inspel. Det som hamnade i fokus var dock linjedomarens agerande då han höjde flaggan men ändrade sig sedan, till förvånade VFF-spelares förtret.

HFK-segern får anses som logisk, då  VFF inte riktigt gav sig själva chansen i andra halvlek.