VFF möter Ängö i jakt på sjunde raka segern

Med två matcher kvar på fotbollssäsongen är utsikterna för Västerviks FF goda. Laget är i praktiken klart för kval mot division tre. Men än är man inte nöjda. Seriesegern, som innebär direktavancemang, hägrar. – Vi har pratat om att fortsätta vara fokuserade, att inte lämna över ansvaret på någon annan, säger Magnus Fält, tränare i VFF.

Björn Söderström släppte in ett mål mot Gullringen den 22 augusti. Efter det har han hållit nollan i samtliga matcher. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Björn Söderström släppte in ett mål mot Gullringen den 22 augusti. Efter det har han hållit nollan i samtliga matcher. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Foto:

Fotboll2017-09-23 09:15

Under en närapå magisk höstsäsong har VFF, förutom plumpen hemma mot Hultsfred, gått rent.

Åtta matcher – sju segrar.

Och en målskillnad på 23-4. Björn Söderström, som stundtals var kritiserad under den darriga våren, har inte släppt en boll förbi sig sedan James Webers reducering till 3-1 när VFF tog emot Gullringen den 22:e augusti.
– Så länge vi fortsätter vara engagerade och ha höga krav på oss kommer vi att vara bra. Vi fick ställa in en träning i veckan på grund av regn men det gör ingenting. Vi är redo för match, menar Fält.

Fält har tillgång till full trupp i bortamötet med Ängö, som är fast i ingemansland av division 4-tabellen. Fält räknar med att möta ett spelande lag – men är osäker på hur Ängöspelarnas inställning till matchen.
– Det beror lite på hur mycket dom vill bråka med oss. De gnällde rätt mycket inför säsongen över att vi hamnade i samma serie. Kalmarlagen vill helst cykla till bortamatcherna. Så de kanske vill bli av med oss och istället ställa till det för Smedby, säger Fält.

Laget: Björn Söderström; Magnus Eriksson, Johan Lundin, Fredrik Lindhe, Tobias Palm; Håkan Karlsson, Petter Olovsson, Tobias Bertilsson, Frithiof Djerf; Kliton Bakiu, Jimmy Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!