VFF slog Åby i kvalet

Tre poäng var av allra högsta vikt när Västerviks FF gästade Åby under lördagseftermiddagen. Det fick man – trots en knackig prestation spelmässigt..

Foto:

Fotboll2017-10-14 13:48

Inte bara tre poäng- utan även tre mål framåt. Samtliga VFF-mål tillkom efter hörna(!).
Spelmässigt var det lite liknande som mot Högsby senast (förlust 2-3), vi kom inte riktigt upp i den nivå vi önskade.

– Vi kände ganska tidigt att Åby inte var särskilt bra, säger VFF-tränaren Magnus Fält efter matchen.

Tur för VFF:s del att, eftersom spelet inte stämde, fasta situationer (där VFF varit starka offensivt hela året) var skarpa. Och man fick en smakstart. Johan Lundin nickade in ledningsmålet efter bara en dryg minut. Dessvärre för VFF:s del ådrog sig samme Lundin en varning senare i matchen. Det gula kortet gör att försvarsresen är avstängd när kvalet avgörs, borta mot Derby på lördag.
– Det löser vi, vi har många spelare som kan spela på många positioner, menar Fält.

Första halvtimman var VFF:s starkaste episod i matchen. Och spelövertaget gav utdelning. Frithiof Djerf slog en hörna som gick rakt in i mål.
– Vi spelar helt okej första 25-30 och borde kanske haft ledningen med något mål till i paus, säger Magnus Fält.

Hemmalaget Åby, som var piskade att vinna för att hålla sina avancemangsdrömmar vid liv, reducerade ”från ingenstans” en stund innan halvtid.
– Det kändes onödigt. Det var ett hopslag där bollen studsade fram till en helt fri Åby-spelare, berättar Fält.

En lite krampaktig andra halvlek fick ett bättre avslut. Med en kvart kvar att spela rasslade nätet bakom Åbys målvakt igen. Och återigen var det alltså en hörna som låg bakom målet. Målskytt: Kliton Bakiu.
– Kliton var en av våra bättre spelare, tillsammans med Lundin och Tobias Bertilsson, säger Fält.

Den andra matchen i VFF:s kvalgrupp, mellan Derby och Högsby, slutade 1-1. Båda de lagen står på fyra poäng inför sista omgången. VFF har tre, och möter Derby på bortaplan i avslutningen.

– Alla kvalgrupper verkar vara riktigt jämna, det är ingen som sprungit iväg. Vi har en rimlig chans att ta det och kommer att köra på ordentligt mot Derby, försäkrar Magnus Fält avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!