VFF tog ny imponerande seger efter målkalas

Västerviks FF håller på att blanda sig in i toppstriden i division 3 efter den fjärde segern på de fem senaste matcherna. På lördagen slogs Eneby tillbaka med 4–0.

Daniel Engel stod för en fin insats på VFF:s innermittfält.

Daniel Engel stod för en fin insats på VFF:s innermittfält.

Foto: Rikard Nilsson (arkiv)

Fotboll2020-09-06 15:42

– Jag tror på mitt lag och att vi har chans att knipa kvalplatsen, säger en av målskyttarna, Faiz Benatallah.

Yttern satte spiken i kistan när han i början på den andra halvleken läckert smekte in en frispark fram till 3–0.

– Riktigt skönt att sätta en frispark, faktiskt. Jag har tränat extra på frisparkar en hel del tillsammans med Calle (Sjögren, lagkamrat).

Men frågan är om Benatallahs fullträff var eftermiddagens läckraste. Hans kollega på andra kanten, Tim Håvestam, vill åtminstone vara med och utmana. I den 65 minuten ryckte han ifrån sin bevakning och vänsterpangade in 4–0. Målvakten i Eneby stod som fastfrusen på mållinjen och kunde inte göra ett dyft åt det skottet.

– Vilket som var snyggast får ni som tittade bedöma, men Tims var nog läckrare, säger Faiz Benatallah med ett skratt.

Ja, det fanns anledning för VFF att vara muntra denna lördag. Resultatet var på intet sätt i underkant och med två mål i vardera halvlek var segern egentligen aldrig hotad. Man fick dessutom en smakstart på matchen när Johan Lundin höll sig framme efter en fast situation och stångade in 1–0 redan efter sex minuter. Calle Sjögren tog vara på en skarv efter en dryg halvtimma och drygade ut ledningen.

– Det är VFF-mål, skiner tränaren Stefan Gustavsson.

– Vi skapar en del chanser i första och på målen lyckas vi få fast bollen och trycka dit den, fortsätter han, och konstaterar att effektiviteten verkar hålla i sig.

Eneby, som inför matchen bara var en poäng efter VFF i tabellen, kom inte till några egentliga farligheter under de 90+6 minuter som avverkades.

– Nyckeln till att vi lyckas så bra är att vi flyttar över och täcker ytor på ett bra sätt och vi ska komma ihåg att vi har två riktigt bra defensiva motorer framför vår backlinje. Sen är många av grabbarna samspelta efter många år ihop, säger Gustavsson.

I och med trepoängaren och övriga resultat är VFF uppe på fjärde plats och passerar förhandsfavoriten Sleipner.

– Först och främst vill vi ta tre poäng till för att känna oss säkra. Men jag känner att vi kan utmana alla lag, vi hade lite otur i början snarare än att vi var dåliga. Med ett effektivt anfallsspel och ett urstarkt försvar kan vi ta alla lag, avslutar Gustavsson.

Koggar: 3) Daniel Engel, 2) Jonatan Fält Öhr, 1) Tobias Palm.

Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!