VFF:s tränare: Vi ska vara det givna valet

Västerviks FF ska det bli givna valet för de lokala fotbollsspelarna – om tränaren Jimmy Svensson får bestämma.

Jimmy Svensson och Magnus Fält blir kvar som tränare ytterligare en säsong i  Västerviks FF.

Jimmy Svensson och Magnus Fält blir kvar som tränare ytterligare en säsong i Västerviks FF.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-12-07 15:27

VFF:s planerar inför den kommande säsongen i division 3. Kubben vill hitta guldkornen i Västerviks kommun, men även etablerade spelare behövs eftersom laget börjar bli lite åldersstiget i de defensiva leden. Johan Lundin och Fredrik Lindhe, som båda har ett förflutet i Vimmerby IF, är två av de bärande backspelarna i VFF.

– VFF är ganska gröna på den här nivån. Vi får kämpa för varje spelare. Vi är högst i hierarkin i divisionsmässigt, men än så länge är det inte så att vi plockar vad vi vill, säger tränaren Jimmy Svensson.

I söndags presenterades de två första nyförvärven i Simon Walett från Gunnebo IF och Nils Alfonsson från IFK Västervik. De följdes upp med ytterligare två under måndagen när Isac Hildingsson, målvakt från IFK Lidingö, och Anton Ekberg från Överums IK presenterades.

undefined
Anton Ekberg lämnar Överums IK för Västerviks FF.

VFF har haft ett flertal provspelare på träningarna.

– Det är viktigt att visa och signalera att om man är en bra spelare i kommunen finns chansen att få spela i VFF. Vi ska vara nummer ett under en längre tid.

Det är klart att Jimmy blir kvar minst ytterligare en säsong. Även assisterande tränare Magnus Fält fortsätter.

– Det har varit klart ganska länge att vi blir kvar. Jag vill ha detta som en långsiktig grej om det bara går att lösa med familjelivet, säger Svensson.

När det gäller året spelartrupp är det bara klart i dagsläget att Tim Håvestam lämnar. Det finns frågetecken för Tobias Palm och Tobias Bertilsson. Lagkapten Jonathan Fält-Öhr har aviserat att det blir en fortsättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!