VFF trummar vidare - slog serieledaren

– Vi börjar tro på det själva nu. De orden sa Magnus Fält efter att hans VFF spelat ut och besegrat gästande serieledaren Glömminge IF med 4-0.

Foto:

Fotboll2017-09-02 15:46

Och det här var VFF:s match från start till mål. Man fick en pangstart då Håkan Karlsson skickade in ledningsmålet när klockan bara hunnit till 04:30. Ett långt inkast studsade både i ramverk och på motståndarfötter innan den hamnade hos den rivige yttern.
– Vi har tjatat en jäkla massa om att vi ska vara aggressivare i motståndarnas straffområden och det fick vi se idag, säger Magnus Fält.

Sannerligen. Gästernas målvakt hade ständiga problem med att plocka ner bollarna vilket renderade i ett pärlband av VFF-hörnor. De flesta, och de bästa, slogs av Magnus Eriksson.
– Han slog klockrena hörnor hela matchen. Kul att det gav utdelning, säger Fält.
För utdelning blev det. 1-0 blev 2-0 efter 15 minuter då Johan Lundin vidarebefordrade en Eriksson-serve (visserligen en frispark) in i mål. Redan där såg serieledarna från Öland en aning uppgivna ut.
– Jag hade kanske väntat mig att de skulle vara lite bättre. Men det struntar jag egentligen i. Jag är stolt över killarna och den insats de plockar fram, säger Fält.

Det skulle komma mer VFF-mål från fasta situationer efter pausvilan. Några minuter in i den andra halvleken var det Christopher Sjöblad som fick nätkänning efter en tilltrasslad situation. VFF, som ju tappat ledningar vid ett gäng tillfällen tidigare under säsongen, kunde i och med 3-0 spela avslappnat samtidigt som gästerna var tvungna att flytta fram.
– Det kändes stabilt hela vägen. Vårt innermittfält med Tobias Bertilsson och Petter Olovsson gör ett jättejobb, menar Fält.

Med kvarten kvar fick så slitvargen Frithiof Djerf måla. Daniel Fristedt brottade sig fram och spelade på ett fint sätt fram bollen till Djerf.
– Djerf var en av våra bästa spelare idag, tillsammans med Kliton Bakiu och Petter Olovsson, säger Magnus Fält.

I fredags spelade Smedby oavgjort (0-0) mot Ängö. VFF:s seger tar dem upp på samma poäng som Smedby, som innehar andraplatsen genom bättre målskillnad. Och upp till serieledande Glömminge är det nu bara tre poäng.
– Vi har fått in en jäkla energi i laget, med bra drag på träningarna. Vi börjar tro på det och övriga lag kommer inte att vinna resten. Det är roligt att spela avgörande matcher, avslutar Fält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!