VFF vill spänna musklerna direkt

Efter ett nödvändigt break trampar Västerviks FF igång höstsäsongen hemma mot Smedby under lördagen. Tuffast möjliga läge, då Smedby toppar division 4–tabellen. – Jag har en väldigt positiv känsla, säger VFF–tränaren Magnus Fält.

Foto:

Fotboll2017-08-05 04:00

En brokig vår, som landade i en femteplats, senare har VFF pumpat depåerna fulla och står redo att, som man säger, ta höstsäsongstjuren vid hornen.

– Det var skönt med ett break för både spelare och ledare. Vi har haft ett par riktigt bra träningsveckor och det känns som att alla är redo att dra igång, säger Magnus Fält.

Tre poäng mot serieledarna skulle innebära att VFF katapulteras in i hösten på bästa sätt, och kanske återfå lite av den respekten man tappat från motståndarna.
– Vi har ett starkt lag och så länge vi följer matchplanen kommer vi att göra livet surt för Smedby, alla vet vad som gäller, säger Fält.

Åtta poäng upp till Smedby ska kapas till tre, alltså. Och trots att man saknar bortresta Johan Lundin samt avstängda duon Håkan Karlsson och Petter Olovsson, är Fält övertygad om att hans lag kan lägga beslag på poängen.
– Det kommer bli svårt att ta ut en startelva när alla är tillgängliga. Vi har haft bra driv på träningarna, jag vill bara att matchen ska börja nu, avslutar Fält.

VFF:s trupp mot Smedby:

Startelva (4-4-2):

Björn Söderström; Tobias Palm, Fredrik Lindhe, Tobias Bertilsson, Robin Jiderblom; Christopher Sjöblad, Kliton Bakiu, Jimmy Svensson, Magnus Eriksson; Daniel Fristedt, Hjalmar Grahn.

Extraspelare:

Olsjan Xhafa, Faiz Benatallah, Johan Sandqvist, Calle Sjögren

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!