VFF:s skyttekung räknar med att säsongen är över

Västerviks FF:s Tim Håvestam tror inte på något mer spel den här säsongen efter skadan han ådrog sig i söndags.

VFF:s Tim Håvestam har troligen spelat färdigt för den här säsongen på grund av en knäskada.

VFF:s Tim Håvestam har troligen spelat färdigt för den här säsongen på grund av en knäskada.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2021-10-11 14:09

Det var i slutet av första halvlek i hemmamatchen mot Ljungsbro som olyckan var framme för Tim Håvestam.

– Först fastnade jag i motståndarens ben och då fortsatte jag att spela eftersom det inte kändes något speciellt. När jag sedan skulle ta ett löpsteg kände jag att något hoppade ur eller gick av och då föll jag bara ihop. Jag kände direkt att jag inte kunde spela vidare, säger Tim Håvestam.

Tim besökte sjukhuset efter matchen, men det gick inte att röntga knäet.

– Knäet var för svullet så det gick inte att magnetröntga och därmed har de inte kunnat se några inre skador ännu. Jag ska komma tillbaka senare i veckan för att få ett besked när det går att röntga knäet.

Hur är din känsla för resten av säsongen?

– Jag har ingen bra känsla och det är helt klart färdigspelat för hösten, svarar han.

Med sin snabbhet och teknik har Håvestam haft en viktig roll i VFF:s offensiv så här långt och han är lagets främste målskytt med sex mål. Givetvis blir det ett avbräck för VFF, som har fem matcher kvar i division 3.

– Det är ett jättestort avbräck för oss om han inte kan spela mer eftersom han har varit vår mest framträdande offensiva spelare. Vi är sedan tidigare ganska tunna när det gäller offensiva spelare eftersom även Anton Westerberg är skadad. Nu får andra spelare kliva fram i stället, säger VFF:s tränare Jimmy Svensson, som lider med sin spelare.

– Han är ung och siktar uppåt i karriären. Jag hoppas verkligen han tar det här på ett positivt sätt och vi ska stötta honom så mycket som vi kan.

Fem matcher återstår för VFF av årets säsong i dagsläget ligger laget på femte plats med 23 poäng. Avståndet ner till Grebo IK som ligger under nedflyttningsstrecket är tolv poäng.

– En del säger att vi inte har så mycket att kvar att spela för eftersom vi ligger mitt i serien, men vi har chans att bli bästa VFF-lag på 2000-talet, säger Jimmy.

I början av 2000-talet slutade VFF på sjätte plats vid ett tillfälle och vid två tillfällen på sjunde plats i division 3.

– Med tanke på att detta är vår andra säsong i division 3 i den här sejouren så vore det riktigt bra gjort av oss om vi kunde bli bästa VFF-lag på 2000-talet, menar Jimmy Svensson.

I nästa omgång på söndag väntar jumbolaget, Söderköpings IK, på bortaplan för VFF. Ett ypperligt tillfälle att ta en ny trepoängare som stärker chanserna för årets VFF-upplaga att bli den bästa under 2000-talet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!