VFF:s start knäckte Gullringen

Tre noll efter elva minuter. Tre. Noll. Västerviks FF lade i högsta växeln från start i hemmamatchen mot Gullringen. Gästerna såg chockade ut och kunde inte resa sig från smällen. Västervik höll undan i andra halvlek och vann med 4-1.

Fotboll2017-08-22 18:43

James Webers reducering, när han nickade in ett vidareskarvat inkast i den första halvlekens döende minuter gjorde att vi fick en andra halvlek som levde på Bökensved. För dessförinnan var det VFF för hela slanten – och lite till.
– Med den starten så får vi en jäkla uppförsbacke. Efter reduceringen så bestämde vi oss i paus för att vi skulle gå för det. Jag tycker inte att vi får chansen av domaren riktigt, säger en besviken Peter Hellenstierna, tränare i Gullringen.

Ett genomgående tema för hemmalaget Västerviks FF har varit att man är spelförande, skapar chanser – men utan att det blir någon slutprodukt. Mot Gullringen blev det istället den berömda ketchupeffekten. Efter bara några minuters spel hade man en boll på mållinjen, någon minut efter det dundrade Jimmy Svensson in 1-0 via ribban, Christopher Sjöblad placerade in tvåan bara minuter efter Svenssons mål och kavalkaden avslutades med att Kliton Bakiu frilägessköt in 3-0. Då hade vi alltså spelat elva minuter.
– Idag var Västerviks FF så jäkla bra. Jag är otroligt stolt över grabbarna. Den första halvleken vi gör är perfekt, berömmer Magnus Fält, tränare i VFF sitt lag.

I den andra halvleken slog VFF vakt om sin ledning. Gullringen skickade långt men kom inte närmre än några tilltrasslade situationer. Daniel Fristedt kunde istället sätta 4-1 efter 78 minuter.
– Nu är det bara att gasa vidare, avslutar Fält.