"VG" sen hjälte för Tuna – avgjorde på frispark

Tuna besegrade Hossmo BK med 3–2 efter ett sent frisparksmål av Victor Gustavsson fram till 3–2. – Efter segern mot Fågelfors sa jag att det var en moral– och kämpaseger, men det här var ett snäpp bättre, säger en stolt IFK–tränare i Stefan Larsson efter matchen.

Victor Gustafsson blev tvåmålsskytt för Tuna.

Fotboll2017-05-25 16:13

Matchen var dramatisk från början till slut och IFK:s Victor Gustavsson skulle – som så många gånger förut – komma att spela en huvudroll.

Först satte han lagets ledningmål, 1–0, efter 12 minuter.
–Då får vi lite andrum och vågar spela ut. Hossmos anfallsspel gick ut mycket på att komma runt på våra kanter för att leta inspel, säger Larsson.

Något som skulle ge utdelning. 1–1 kom efter 25 spelade minuter.
–Efter deras kvittering får dom såklart en skjuts i ryggen och trycker på ganska bra mot oss men Mikael Karlsson i målet räddade oss ett par gånger, fortsätter Stefan Larsson.

Som skulle få se sitt lag återta ledningen innan halvtidsvilan.
–”VG” gick omkull i straffområdet och Martin Carlsson satte dit straffen.

Dramatiken var dock långt ifrån över. Med en halvtimma kvar på matchklockan var det hemmalagets tur att tilldömas en straff. En straff man förvaltade. Den sista halvtimman av matchen blev ett klassiskt ställningskrig, så föga överraskande var det en fast situation som kom att fälla avgörandet. Kanske ännu mindre överraskande var det Victor ”VG” Gustavsson som låg bakom det.

IFK Tuna fick en frispark i farligt läge och VG rullade in den i mål. Fem minuter kvar på klockan.
–Det behöver inte alltid vara en kanon. Alla mål räknas, menar Larsson.
–Skönt att knäppa dit Hossmo. Inte för att dom förlorar utan för att varje poäng är livsviktig. Ibland har man sett lag vika ner sig men det gör vi inte idag, jag är jättenöjd med sättet vi genomför matchen på.

Larsson väljer att berömma Joel Svensson som stod för ett piggt inhopp i den andra halvleken.