VH-spelaren ska spela fotboll – i division 6-laget

Efter en minst sagt turbulent höst drog sig laget ur division 6. Nu siktar Krokstorps IF på att vara tillbaka i "sexan" säsongen 2021 – med bland annat en Vimmerby Hockey-spelare i laget. Pierre "PG" Gustavsson ska enligt Oskarshamns-Nytt vara klar för spel i klubben.

Vimmerby Hockey-spelaren Pierre Gustavsson, längst till höger, ska spela fotboll i division 6 nästa år.

Vimmerby Hockey-spelaren Pierre Gustavsson, längst till höger, ska spela fotboll i division 6 nästa år.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-01-02 17:33

Ni minns kanske turbulensen som omgärdade Krokstorps IF under den gångna säsongen. Det kulminerade i att klubben drog sig ur division 6. Men nästa säsong är planen att vara tillbaka. Krokstorps IF har, enligt både Oskarshamns-Nytt och Barometern-OT, gjort en stor truppförändring och har ett i princip helt nytt lag. 

En av spelarna som ska spela i Krokstorp nästa säsong är Pierre Gustavsson, kanske mer känd som spelare i Vimmerby Hockey. Pierre Gustavsson kommer från Oskarshamn och hans pappa Tomas Gustavsson ska vara tränare för laget.

– Vi siktar inte på något mer än att ha roligt, nu blickar vi bara framåt och hoppas att det blir en spännande säsong, säger klubbens eldsjäl Lasse Lundgren till Barometern. 

En annan fotbollsnyhet från Oskarshamnstrakten är att Fårbo FF, som både säsongen 2019 och säsongen 2020 ställdes mot bland andra Södra Vi IF och Målilla GoIF division 5, kan dra sig ur "femman". Klubben har under åren haft det svårt med att få ihop lag men ändå klarat sig kvar. Nästa säsong kan Fårbo spela i division 6 – trots att man inte åkte ur "femman". Barometern-OT rapporterar om att klubben planerar att starta om i "sexan" istället efter att flera spelare lämnat. 

Förra säsongen slutade FFF sjua i serien och året dessförinnan fick man kvala men lyckades hålla sig kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!