"Vi borde kanske ha gjort fler mÄl"

Vimmerby IF besegrade IFK VĂ€stervik med 7–0 i cupmatchen under onsdagskvĂ€llen. Det var klasskillnad mellan lagen och det kunde i Ă€rlighetens namn blivit Ă€nnu större siffror.

Mohammed Ibrahim i VIF var matchens bÀsta spelare.

Mohammed Ibrahim i VIF var matchens bÀsta spelare.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2019-07-31 21:29

Vimmerby IF gĂ€stades av IFK VĂ€stervik under onsdagen i den smĂ„lĂ€ndska cupen. Division tre-laget VIF gjorde processen kort med IFK, till vardags i division fyra, och hade 3–0 redan efter 20 spelade minuter. I andra halvlek sĂ„g VIF till att fylla pĂ„ med ytterligare fyra mĂ„l och slutresultatet skrevs till 7–0.

– Det Ă€r jĂ€ttebra genomfört av oss och jag tycker vi fullföljer vĂ„r matchplan under hela matchen. Vi har nĂ„gon svacka hĂ€r och dĂ€r men överlag Ă€r jag jĂ€ttenöjd, sĂ€ger VIF-trĂ€naren Johan Carlsson.

Vad var matchplanen?

– Jag ville ha avslut pĂ„ alla anfall. I dag fick vi fler djupledslöpningar av vĂ„ra anfallare och det mĂ„ste vi fortsĂ€tta utnyttja mer, sĂ€ger han.

Vimmerby IF kunde ha gjort Ànnu fler mÄl och radade upp chans efter chans.

– Vi borde kanske ha gjort fler mĂ„l. Vi har bland annat fyra bollar i ribban, sĂ€ger Carlsson.

IFK VÀsterviks trÀnare Peter Tirheden var inte allt för besviken över matchen och resultatet.

– Vi visste om att det skulle bli en tuff match och vi hade flera spelare borta. Sedan sĂ„ har vi inte kommit igĂ„ng med trĂ€ningen helt och hĂ„llet heller, sĂ€ger Tirheden och fortsĂ€tter:

– Första 20 Ă€r vi inte med men sedan sĂ„ tycker jag att det finns perioder dĂ€r vi Ă€r med och stĂ„r upp Ă€ndĂ„. Men Vimmerby visar att det Ă€r en divisions skillnad och de Ă€r snabbare och starkare Ă€n oss. Vi hade inte rĂ€tt förutsĂ€ttningar i dag.

Johan Carlsson berömde Mohammed Ibrahim, som var matchens spelare, för sin insats. Simon Larsson fick Àven han beröm i VIF. I IFK VÀstervik var mÄlvakten Albin Liffner bra.

MĂ„len gjordes av Rickard Thuresson, Mohammed Ibrahim (2), Jonatan FĂ€lt Öhr, Simon Sandholm (2) och Ali Mohammed Mustafa.

Vimmerby stÀlls nu mot Oskarshamns AIK i kvartsfinalen i cupen.

Simon Larsson var ocksÄ en gigant pÄ mittfÀltet för VIF.
Simon Larsson var ocksÄ en gigant pÄ mittfÀltet för VIF.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!