"Vi får börja grisa lite mer"

Vimmerby IF:s kräftgång i division två har självklart påverkat tränaren Johan ”JC” Carlsson på många sätt. I dag berättar han öppenhjärtigt om det som har varit, det som ska komma och tankarna inför eftermiddagens match mot IFK Aspudden-Tellus.

Självklart har Vimmerby IF:s långa och djupa formsvacka satt spår hos tränaren Johan ”JC” Carlsson på mer än ett sätt. Här berättar han om den tungatiden men också om den förhoppningsvis ljusa framtiden. Foto: Micael Rundberg

Självklart har Vimmerby IF:s långa och djupa formsvacka satt spår hos tränaren Johan ”JC” Carlsson på mer än ett sätt. Här berättar han om den tungatiden men också om den förhoppningsvis ljusa framtiden. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Fotboll2016-08-13 08:51

För drygt tre månader sedan, söndag 8 maj, vann serietian Vimmerby IF i fotbollstvåan med 2-0 över Värmbol. Sedan dess har det blivit elva seriematcher i rad utan seger och 8-23 i målskillnad på dessa.

I eftermiddag väntar IFK Aspudden-Tellus, på placeringen framför VIF i tabellen, på bortaplan. Och trots den dystra sviten har tränaren Johan ”JC” Carlsson inga tvivel på sitt lag.

– Jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag än många av de övriga i serien. Jag menar fortfarande att vi är ett lag för topp fem, säger han.

Vad är det som inte har funkat då?
– Kanske gick det lite för lätt i början. Vi var i bra form, torskade någon match, spelade någon oavgjord och sedan började det. Det kändes som att det blev vardag med det spelet för vår unga trupp och att vi till slut blev lite för bekväma med det.

0-4 i lördags hemma mot Karlslund. Hur mådde du efter den matchen?
– Jag var riktigt knäckt i lördags, men på söndagen var det bara att gå vidare. På ett sätt är det skönt med många matcher på kort tid nu, då tvingas man lägga matcherna bakom sig och direkt gå vidare.

Kan man skaka av sig pressen?
– Jag känner mest press från mig själv. Man vill ju så mycket och jag pratade ju upp det här laget väldigt mycket inför säsongen. Men jag tycker som sagt fortfarande att vi hör hemma topp fem.

Du har aldrig haft tanken att ”nu skiter jag i det här”?
– Jo, efter matchen i lördags hade jag det. Det var första gången jag snuddat vid tanken, men samtidigt väldigt långt ifrån att jag gjorde verklighet av tanken.

– Tanken kom inte för att jag tvivlar på mig själv eller på gruppen, utan mer för att jag just då tyckte att det var jävligt jobbigt och att spelarna och jag är värda så mycket mer. Jag kände bara att man inte får kasta bort den här truppen, och då slog mig tanken att de kanske behövde höra en ny röst. Samtidigt vet jag ju att det inte handlar om det. Jag väldigt trygg i det vi gör och står för det.

Är det något eller någon du saknar i din trupp?
– Nej. Rent fotbollsmässigt är nog det här den bästa trupp som VIF någonsin haft. Samtidigt är det också den yngsta på väldigt länge. Vi har fantastiskt duktiga fotbollsspelare, men kanske tappar lite i rutin. Så visst skulle man kanske inte tacka nej till någon rutinerad pjäs som tar en 40-meterslöpning och slänger sig in i en närkamp. En Håkan Mild eller en Tobias Linderoth, haha.

Du har fullt stöd både från styrelse, fotbollssektion och de spelare jag pratat med. Skönt, antar jag?
– Ja, givetvis är det det. Det bevisar väl också att vi gör något som spelarna  trots allt tror på – annars hade jag nog inte haft det.

Har du stöd av spelarna i din besvikelse?
– Vi är ju alla lika besvikna, men visst har jag det. Sammanhållningen och stämningen i den här gruppen är något utöver det vanliga. Sedan är det skönt för mig att jag har spelat med några av killarna tidigare – de vet precis hur jag tänker och reagerar. I söndags hade jag kontakt med några av dem. Det mådde jag bra av.

Dina tankar inför dagens match?
– Jag har alltid samma känsla inför varje match, trots att det har gått som det har gjort – i dag släpper det. Och den känslan har jag nu också.

– Vi kommer dessutom med en seger i bagaget (4-0 mot Kalmar AIK i Smålandscupen i tisdags). Den var viktig. Att vi vann är inget konstigt i sig, för det skulle vi göra, men det var viktigt att vi inte förlorade. För då hade det varit något konstigt och jobbigt.

Hur ska ni vända på trenden?
– Vi får börja grisa lite mer, kanske börja spela rakare. Med ”grisa” menar jag inte att vi ska stå och mata långbollar, utan att jag vill se fler maxlöpningar och mer grisjobb. Ja, vi ska helt enkelt skita ner oss mer.

Hur skönt vore det med en seger idag?
– Ja du, tänk den känslan. Den längtar och strävar vi efter. Glädjen över den segern skulle äta upp besvikelserna över de segerfria matcherna flera gånger om. Att vinna med det här laget, det finns inget bättre.

Vimmerby IF:s startelva i dag:
Nic Rydholm – Simon Larsson, Ted Åström Åberg, Johan Lundin, Jonathan Fält Öhr – Karl-Viktor Söderquist, Jimmy Svensson, Alexander Jonsson, Oskar Stejdahl, Magnus Eriksson – Karlo Goranci.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!