"Vi får ta och börja om på ny kula"

VSGF/JAIK har haft det lite motigt. Inte nog med att laget åkte ur division fyra i höstas. Klubben har tappat en mängd tongivande spelare till kommande säsong - och tvingades också byta till en annan serie mot sin vilja. - Förutsättningarna är som de är, vi vet om dem. Men vi väljer istället att se det här som en utmaning och som något spännande och intressant, säger nye tränaren Percy Tiderman.

Ny på tränarposten, men med en enorm klubbkänsla. Percy Tiderman tar över tränarrollen i VSGF/JAIK.

Ny på tränarposten, men med en enorm klubbkänsla. Percy Tiderman tar över tränarrollen i VSGF/JAIK.

Foto:

Fotboll2014-03-13 07:25


Ni som kan er lokala fotboll i allmänhet och VSGF/JAIK i synnerhet vet förstås att Percy Tiderman inte på något sätt är "ny" i VSGF/JAIK. Han om någon vet vad klubbkänsla innebär - och tränare har han varit förut i ett par sejourer tillsammans med Kjell Svensson. Men hur som haver, han är ändå färsk som ensam huvudtränare och som efterträdare till Jimmy Nilsson.

Klubbrekord
Som kuriosa i sammanhanget kan nämnas att Tiderman har gjort flest matcher i föreningens historia:
- Jag tror jag är uppe i 926 matcher. Det var inte meningen att jag skulle slå Hasse Svenssons rekord, men vi befann oss i en liknande situation som nu för ett par år sedan - och då valde jag att spela.
Någon comeback anno 2014 är inte aktuellt. Det finns inte på kartan.
- Nej, jag har gjort mitt. Visst, jag hoppar in på lite övningar då och då när det behövs folk, men något mer spel blir det definitivt inte.
Det finns det yngre förmågor till.
För yngre killar kommer att krävas i VSGF/JAIK i år.
- Vi kommer att flytta upp ett antal unga spelare. Det måste vi. Min tränarkollega (Thomas Ahlqvist) har bra koll på ungdomarna. Han har tränat dem i flera år.
På tal om ledarsidan står sig klubben bra.
- Ja, du (skratt). Vi har ju ett par A-lagsmatcher på vårt samvete, säger Percy Tiderman och syftar dels på honom själv och Ahlqvist, men också på Kjell Svensson och Niclas Thorstensson, som finns med kring A-truppen och som kan hoppa in på ledarsidan när det behövs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!