Efterlängtad division 5-säsong för Hägerstad

Efter att ha fått en friplats kommer Hägerstads IF nu att ta sig an division 5. Laget är i nuläget glest och det finns många nya ansikten. "Vi är ändå hoppfulla", säger tränaren Jesper Wahlström.

Hägerstads tränare Jesper Wahlström ser fram emot en spännande säsong i division fem. Robin Gustafsson är ett av lagets nyförvärv.

Hägerstads tränare Jesper Wahlström ser fram emot en spännande säsong i division fem. Robin Gustafsson är ett av lagets nyförvärv.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-03-22 12:00

AVSPARK 2022

Efter många om och men stod det klart att Hägerstads IF fick en friplats i division 5. Målsättningen för laget är ännu lite oviss, men siktet är i alla fall inställt på nytt kontrakt.

– Man måste vara realistisk. Lyckas vi hålla oss kvar så får vi vara nöjda, säger Jesper Wahlström.

Ja, med tanke på hur försäsongen har sett ut så är det kanske inte så mycket som talar för att laget har en strukturerad målbild.

– Vi har kommit igång lite si så där. Vi kunde ha önskat fler spelare på träningarna till att börja med. Vi har blivit hårt drabbade av att många fortfarande spelar innebandy.

I nuläget saknas det nästan alltid fem till sex spelare för att laget ska kunna ha ordentliga träningar. Men på truppsidan verkar allt stå sig ganska bra ändå.

– Det ser faktiskt bra ut i truppen, trots den halvdåliga träningsnärvaron. Vi har flera nyförvärv som verkar lovande för oss. Bland annat Robin Gustafsson från Gullringens GoIF. Vi fick även in Mustafa Kadiric rätt sent. Det blir spännande att se hur det går för honom, han har hög potential.

På förlustkontot har HIF tappat Christoffer Lindblom till Rimforsa IF.

Trots att Hägerstads IF inte är särskilt stora i sportsammanhang, tycker Jesper Wahlström att engagemanget och entusiasmen finns där.

– Vi är en väldigt liten klubb, som plockar in spelare som inte har tid att spela högre upp. Stämningen är bra inom både klubben och laget, speciellt nu i och med friplatsen.

Jesper Wahlström menar att det har varit halvtråkigt i sexan då det ständigt kommit in nya "superlag" varje säsong.

– Det är lag som ställt upp med flera division tre-spelare och sedan klättrar upp ett par divisioner för att till slut lägga av.

I år har Hägerstad-tränaren en känsla av att "femman" kommer bli lite lättare.

– Det här kommer bli en "riktig" säsong med 20-tal matcher istället för bara åtta som i fjol, vilket ska bli riktigt kul. Vi är hoppfulla kring att hålla oss kvar.

Det är ihop med ledarkollegorna Lars Svensson och Pierre Borell som Jesper Wahlström nu ska ta sig an den hett efterlängtade säsongen i femman.

Hägerstads IF har seriepremiär fredagen den 15 april, borta mot Kimstad GoIF.

I samma division 5-serie återfinns Kisa BK:s B-lag. Det är första året som Östergötland har en rak seriepyramid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!