"Vi lägger ingen fokus på att Kisa är sist" • Ingen Djerf...

Det kryllar av intressanta fotbollsderbyn i vår trakt den här helgen. Sist ut, på lördag: Rimforsa IF mot Kisa BK. Det är på samma gång serieledaren mot jumbon. Om just det har någon betydelse? Nej, det verkar det inte som: "Vi lägger ingen fokus på att Kisa är sist".

Rimforsas lagkapten Henrik Isaksson har här precis gjort mål för RIF i vårens derby mellan lagen. Det är för övrigt Isakssons enda mål så här långt i serien. På lördag möts lagen igen.

Rimforsas lagkapten Henrik Isaksson har här precis gjort mål för RIF i vårens derby mellan lagen. Det är för övrigt Isakssons enda mål så här långt i serien. På lördag möts lagen igen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-08-16 20:00

Orden är Rimforsas lagkapten, Henrik Isaksson. 

Han vet precis som alla andra att tabelläge, formkurvor och annat, ibland helt saknar betydelse när vi just kommer till derbyn. 

Isaksson är inne på samma linje. 

– Derbymatcher är alltid speciella. Det krävs att man går in med rätt inställning och stark vilja. Det är oftast det som avgör. Och just det ska förhoppningsvis inte saknas i den här matchen, haha. 

Nä, troligtvis inte – och detsamma lär gälla för Kisa BK. 

Ett KBK som varit utdömt av de flesta efter den enormt långa förlustsviten i våras (elva raka). Nu är tonläget ett annat när spelartruppen fyllts på med rutin i massor och en del andra spelare. Två raka segar bör ge en viss respekt, även för en serieledare i kalasform. 

– Såklart att vi har respekt för Kisa, men samtidigt har jag faktiskt ganska dålig koll på vilka som spelar där nu, säger den fysiskt starke lagkaptenen Henrik Isaksson dagen före derbyt, tillika en av årets absoluta höjdpunkter som spelare i Kindaklubbarna. 

RIF har haft en näst intill makalöst bra säsong. 

Överraskande? Icke. 

Inte heller nämnvärt för Isaksson. 

– Vi anade nog att det skulle gå bra då vi fick behålla större delen av truppen. Vi har kunnat bygga vidare på ett bra sätt, samtidigt som många av de yngre killarna i truppen tagit ännu större kliv. 

Du har varit med länge i klubben. Har du någonsin tidigare spelat i så här bra Rimforsa IF?

– Nej, jag tror faktiskt inte det. Vi har haft bra lag förut också, men vi har aldrig legat så här bra i serien som nu. Och det kan vara ett tecken på att det är bättre än någonsin tidigare under mina år. 

Det är många faktorer som samverkar till att RIF toppar tabellen efter 13 omgångar. Tränaren Mats Andersson är en sådan. 

Vad betyder han?

– Det märks att han är en riktig tävlingsmänniska. Han pushar på väldigt mycket och är duktig på att få med alla på samma tåg, säger Isaksson och fortsätter:

– När det är så, blir det också enklare att flera hänger på. Jag tycker att vi är ganska många i laget som har ett driv och är kravställande. Som Petter (Melkersson) och Danne (Daniel Karlsson). 

Och du själv...?

– Jo, jag bidrar väl också en del, men jag är nog bättre att visa mer med mitt sätt att spela än att snacka.

Hilding Djerf uppges inte vara med i derbyt efter en överenskommelse mellan klubbarna i övergången, från just Rimforsa till Kisa. Hur ser du på det?

– Det är skönt att han inte är med mot oss, haha. Han är bra. 

Är du extra nervös inför en sån här match?

– Nej, mer taggad i så fall. Och det känns faktiskt redan idag, dagen före. Det brukar det inte göra. 

Rimforsa har som ni säkert känner till en bred och bra trupp. Det kan komma väl till pass nu då flera saknas i derbyt.

– Vad jag vet så kan inte Noel Jackeltoft, Oscar Stridell, Adam Strangnefelt eller Hugo Johansson (de båda sistnämnda är avstängda) vara med. Då får andra kliva fram istället. 

Formkurva för respektive lag senaste fem matcherna: 

Rimforsa IF: 6–1 (Gottfridsberg), 3–2 (LSW), 3–4 (Malmslätt), 3–1 (Studenterna), 5–0 (Derby)

Kisa BK: 7–0 (Mjölby Södra/Mjölby Turabdin, 5–1 (Sturefors/Hjulsbro B, 0–6 (Gottfridsberg), 0–7 (Vikingstad), 1–3 (LSW). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!