"Vi måste hitta en högre lägstanivå"

Omstart i damtvåan och när Vimmerby möter serietvåan Glömminge på bortaplan i morgon är anfallaren och lagkaptenen Anna Karlsson äntligen tillbaka efter sin skada. – En viktig match och en mycket viktig spelare att få tillbaka. Det är en injektion för hela laget, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2016-08-06 07:30

För Vimmerby IF var vårsäsongen lite upp och lite ned. Stundtals presterade laget lysande fotboll, men dipparna var både för många och för djupa i matcherna.

I en haltande tabell ligger Vimmerby femma på 14 poäng, åtta pinnar bakom morgondagens motståndare, tvåan Glömminge IF, som dock har en match mer spelad

Försöker mest

– Spelmässigt tycker jag att vi är det lag i serien som kan och försöker mest. Men det kvittar ju egentligen hur man spelar när allt går ut på att vinna matcher, säger Daniel Ohlsson.

– Vi måste hitta en högre lägstanivå. Samtidigt har vi en ganska kort tid tillsammans, så jag tycker att tjejerna har gjort det bra ändå.

Vimmerby och Glömminge möttes i seriepremiären i april och då förlorade VIF med 2-1 – trots både stort boll- och chansövertag.

Svårt att bedöma

– Jag har väldigt svårt att bedöma Glömminge. Jag har sett matchen i efterhand på video och de var inte odödliga på något sätt. För mig är det en gåta att de har gjort 21 mål, men bara släppt in fem, säger Daniel Ohlsson.

Vad tror du om era chanser?

– De ska vara stora. Vi är jäkligt revanschsugna och det har sett bra ut på träningarna. Vi har bra kvalitet på allt vi gjort.

– Väldigt viktigt också att Anna Karlsson är tillbaka efter sin skada. Hon är en pådrivare och blir en injektion för hela laget, säger Daniel Ohlsson.

I VIF saknas Alice Juneskog, Amanda Lundberg, Laura Nilsson och Brendah Henrysson.

Vimmerbys startelva: Kicki Rödin – Emilia Nilsson, Hilda Ingvarsson, Natalie Milton, Moa Thorstensson – Maria Anspach, Malin Söderlund, Alicia Strand, Matilda Strömdahl – Nathalie Johansson, Anna Karlsson.
Bänken: Alice Fröjd, Malin Engström, Greta Koponen.

Vi tippar: 1-2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!