Duellen: Vi utser årets bästa fotbollsspelare

Årets fotbollssäsong är över och det har blivit dags att utse traktens bästa spelare. Vi gör det genom att våra reportrar Torbjörn Allvin och Michael Nordin plockar ut varsin elva. Reglerna är enkla: De väljer varannan gång – och det får max vara fem spelare från samma klubb.

Torbjörn Allvin och Michael Nordin har utsett traktens bästa spelare, i form av två elvor.

Torbjörn Allvin och Michael Nordin har utsett traktens bästa spelare, i form av två elvor.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-10-21 17:55

TORBJÖRN ALLVIN (Karlo Goranci, Gullringen): Vem får klippa första spelaren? Vem vinner lotten? Visst, självklart vann jag. Vem väljer jag då av alla duktiga fotbollsspelare i trakten? Det krävdes faktiskt inte så mycket funderande, utan jag hade mitt val klart för mig redan innan. Gullringens spelande tränare Karlo Goranci tycker jag har varit bäst i år. Nu vänder han tillbaka till Vimmerby IF igen, vilket slog ner som en fotbollsbomb när nyheten presenterades för en tid sedan. Trots sina dubbla roller, har Goranci varit lysande i många matcher. Det finns nog ingen lokal spelare som är så bolltrygg som han.

MICHAEL NORDIN (Oskar Olsson Grönqvist, Kisa): Okej, måste erkänna att Goranci även var mitt förstaval. Men, men. Livet går vidare. Istället tar jag Kisas succéspelare Oskar Olsson Grönqvist, som anlände från division 5 inför säsongen. Det är en intelligent och följsam mittback med bra tillslag. När KBK växlade startspelare hit och dit visste man en sak: där bak stod Olsson Grönqvist och styrde sina medspelare i match efter match. Hade en stor del i Kisas framgångsrika sjätteplats i division 3.

ALLVIN (Joakim Storm, Vimmerby): Skönt att jag klippte Nordin på mitt förstaval. Mitt andranamn blir VIF-strikern Joakim Storm. Det är också ett givet val. Den 21-åringe anfallaren spelade en avgörande roll för att serieguldet hamnade i Vimmerby IF. Ni kommer väl ihåg att det var han som satte dit segermålet (2–1) i seriefinalen mot Tranås i slutskedet. Och att det var han som kort senare även forcerade in 2–2-kvitteringen mot Gullringen på Gullemon. Ett mål som säkrade seriesegern. Utöver det vann Storm även skytteligan med 19 fullträffar. 

NORDIN (Ola Lindblom, Gullringen): Då det kryllar av offensiva alternativ fokuserar jag på backlinjen till en början. Där känns det tryggt att ha rutinerade Ola Lindblom – som återigen gjorde en stark säsong. Med 33-åringen på planen släppte Gullringen in väldigt få mål. Dessutom en giftig målskytt framåt (fem mål i år). Sedan tidigare har Lindblom lämnat klartecken till ytterligare en säsong.

undefined
Ola Lindblom, Gullringens GoIF.

ALLVIN (Selatin Shaljani, Vimmerby): Jag fortsätter att fylla på med offensiva killar och unga VIF-anfallare. Selatin Shaljani visade verkligen vilken talang han är. Hultsfredskillen kom till klubben från Jönköping Södra och var tongivande i flera matcher. Fin teknik, bra rörelsemönster och speedig. Mycket rolig att titta på när han lirar boll. 

NORDIN (Daniel Rambin, Rimforsa): Taktiken med att invänta Rambin till den tredje omgången höll. Skönt! Det är lätt att glömma bort vilken värvningskupp Rimforsa bjöd på i januari, när de plockade in ÅFF:s lagkapten. Och visst infriade 23-åringen förväntningarna. Daniel Rambin gjorde totalt elva mål från sin mittfältsposition, varav flera var direkt matchavgörande. Frågan är om RIF lyckas behålla sin guldklimp? Det lär inte saknas anbud från klubbar högre upp i seriesystemet.

ALLVIN (Stephen Kigongo, Kisa): På tal om unga, sevärda tekniker med bra flow i steget och med ett rörelsemönster som skulle få självaste Let´s Dance-vinnaren Eric Saade grön av avund. 19-åringen kom sexa i seriens skytteliga i division 3 med tolv baljor. Fem av dem kom i den minnesvärda och viktiga segern mot Torstorp under hösten.

undefined
Stephen Kigongo, Kisa BK.

NORDIN (Adam Härnström, Kisa): Det dröjde 23 minuter. Sedan hade Adam Härnström, som var tillbaka i Kisa efter några år på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg, presenterat sig för division 3-publiken. Det blev totalt 14 fullträffar för den snabbe och målfarlige anfallaren, som har alla förutsättningar att bli en riktigt bra fotbollsspelare. Passar perfekt i min elva. 

ALLVIN (Diego Urrutia, Hultsfred): Så där, då är anfallskontot fyllt. Jag går ut stenhårt direkt. Klart att jag haffade skyttekungen Diego Urrutia när han gjort en sån fantastisk säsong. Trots ett par matchers frånvaro dunkade den 34-årige Hultsfredsanfallaren dit 30 mål – och var såklart en starkt bidragande orsak till att HFK vann serien. Tvåan i seriens skytteliga var 16 (!) mål bakom. 

NORDIN (Albin Gustafsson, Gullringen): Oskar Olsson Grönqvist, Ola Lindblom och Albin Gustafsson. Det är en skaplig trebackslinje jag har valt – som Allvin får svårt att matcha. Mångsidige Albin gjorde sin bästa säsong i karriären och går från klarhet till klarhet. Det är väntat att han uppvaktas av Vimmerby. Det sägs att även Kisa har anmält sitt intresse.

undefined
Albin Gustafsson, Gullringens GoIF.

ALLVIN (Haris Dreco, Vimmerby): Okej, att han är kollega och något sämre än mig i pingis, Haris ska med på den här listan. Har varit drivande i VIF och varit lagets kanske genomgående bäste spelare. Skicklig med bollen, fin passningsspelare och bra på att kombinera. Gjorde också några fantastiska mål, i toppmatcher. 

NORDIN (Markus Ahl, Djursdala): I april och maj lekte fotbollslivet för division 4-nykomligen Djursdala, som bland annat spelade 2–2 mot Vimmerby. Det känns verkligen som en evighet sen, med tanke på den blytunga hösten. Hur som helst. Sett över hela säsongen var slitvargen Markus Ahl lagets bäste spelare och han förtjänar naturligtvis en plats här. Har nu lagt skorna på hyllan.

ALLVIN (Sebastian Strömbom, Hultsfred): Stackars Nordin! När jag öser på med mittfältare och forwards som rinnande vatten, måste han fundera hit och dit över sina val. För mig är faktiskt HFK-terriern självskriven. Har skrivit det förut, gör det igen. Strömbom borde vara något av varje tränares drömspelare. Jobbar stenhårt, är stark i duellerna och även spelskicklig. Gör också sina lagkamrater bättre. 

NORDIN (Gustaf Johansson, Vimmerby): Jaja. Allvin snackar på i vanlig ordning. För mig har det blivit hög tid att välja en målvakt. Efter noga övervägande faller valet på VIF-keepern Gustaf Johansson. Han gjorde ett flertal avgörande räddningar under säsongen, inte minst i den så viktiga hemmamatchen mot Tranås. I sammanhanget ska det tilläggas att Vimmerby roterade på målvaktsposten under säsongen – även Belmin Hrustic gjorde det bra.

ALLVIN (Ahmed Tarabeih, Vimmerby): När jag såg 21-åringen spela för första gången, tappade jag nästan hakan. Det var i Lojal för ett antal år sedan. Hur kunde den här spelaren ha gått under radarn från klubbar högre upp? Under sin debutsäsong i VIF var han precis så bra som jag hade räknat med. Vilken fart, vilken intensitet och vilken talang.

undefined
Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF.

NORDIN (David Cederholm, Rimforsa): Eftersom min kära kollega brände sina anfallskort tämligen omgående har jag kunnat vänta med det här valet. Självklart ska anfallstalangen David Cederholm vara med. Efter alla säsonger i RIF:s A-lag känns det märkligt att han bara är 19 år gammal. Stod för 13 mål när Rimforsa kom trea i östgötafyran, som jag törs påstå var bättre än smålandsfyran.

ALLVIN (Victor Okeji, Gullringen): Nåja, Nordin fick Albin Gustafsson på backposition. Jag får villigt erkänna, honom hade jag gärna velat ha med i min uppställning. Okej, hans lagkamrat Victor Okeji ville jag också ha med – och det fick jag. Spännande och anfallsglad ytterback med en härlig inställning. 

NORDIN (Erik Lindblad, Kisa): Efter några starka säsonger i Gullringen var Erik Lindblad tillbaka i KBK. Han gjorde ingen besviken. Det är en löpstark bollvinnare som alltid sätter lagets bästa först. Hade kaptensbindeln runt armen och var en av Kisas bästa spelare, frånsett en period i våras då han hade körtelfeber.

ALLVIN (Petter Gustafsson, Gullringen) Precis som många andra i Gullringen, kan Petter blicka tillbaka på en mycket stark säsong. Var häpnadsväckande bra i några matcher, med blixtsnabba parader. Är en optimal lösning för GGoIF. Bara 21 år, dessutom egen produkt. 

NORDIN (Anthon Bekesi, IFK Tuna): Förra vintern presenterade Tuna flera nyförvärv från Västerviks FF:s organisation. Anthon Bekesi var ett av namnen. Det är en stabil och målfarlig mittfältare – som har fått mycket beröm av sina tränare under året. Gjorde bland annat ett hattrick i derbyt mot Södra Vi.

ALLVIN (David Lund, Rimforsa): Kom tillbaka till Rimforsa under säsongen och var lika bra som när han lämnade för division 3-spel. Robust, rejäl och med ett starkt huvudspel. Fara finns såklart att spel i trean lockar igen när nu inte RIF tog klivet upp. 

undefined
David Lund, Rimforsa IF.

NORDIN (Rasmus Samuelsson, HM IS): Det har blivit dags att sy ihop den här säcken. Uppdraget är att hitta en anfallare i division 5. Då blir mitt val HM IS skyttekung Rasmus Samuelsson. Han var glödhet i början av säsongen och gjorde mål mer eller mindre hela tiden. Även om snittet sjönk med tiden är tolv mål på 13 matcher ett finfint facit.

Våra elvor

Torbjörn Allvin: Petter Gustafsson - Ahmed Tarabeih, David Lund, Victor Okeji - Stephen Kigongo, Karlo Goranci, Haris Dreco, Sebastian Strömbom - Selatin Shajani, Joakim Storm, Diego Urrutia. 

Michael Nordin: Gustaf Johansson - Albin Gustafsson, Oskar Olsson Grönqvist, Ola Lindblom - Daniel Rambin, Markus Ahl, Erik Lindblad, Anthon Bekesi - Adam Härnström, David Cederholm, Rasmus Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!