"Vi vill ha spelare med fart och fläkt"

Sakta men säkert tar Åtvidabergs trupp form inför nästa säsong. Senaste tillskottet: Felipe Reidler de Morais.

ÅFF:s tränarduo Jesper Ny och Henrik Gustavsson.

ÅFF:s tränarduo Jesper Ny och Henrik Gustavsson.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2019-12-07 06:00

– Han hade ett ganska tufft år i fjol med mycket skador, men han fick en hel del speltid med Linköping City i division 1 under 2018 och jag vet vad han kan, säger Jesper Ny, tränaren.

22-åringen från Linköping, som växte upp i Brasilien, har gjort flera år i City utan att riktigt kunna ta en ordinarie tröja i A-laget. Under den gångna säsongen tillhörde han även Mjölby AI, men nu blir det allså nytt klubbyte.

– Både jag och ÅFF vill få till en nystart, så målen är höga eftersom vi båda står liksom på samma blad. Jag vill göra allt vad jag kan för att bli bättre och samtidigt hjälpa ÅFF uppåt i seriesystemet, säger Reidler de Morais till klubbens webbplats.

Efter smärtsamma degraderingen från division 1 blir det ett mer eller mindre helt nytt ÅFF. Så här långt är inte så många spelare klara, men målet är att ha kommit långt med lagbygget när träningen drar igång igen i början av januari. En knapp månad senare väntar första träningsmatchen, mot Forward på Kopparvallen.

Jesper Ny säger:

– Det känns positivt och som att det börjar ta form. Åker du ur en serie tar det alltid lite tid innan allt är på plats. Vi vet vad vi söker och främst vill vi ha spelare med fart och fläkt, som jobbar hårt och som kan springa igenom väggen om vi ber dem om det. Är de unga och från närområdet är det ännu bättre.

Några fler från årets trupp som är fortsatt aktuella?

– Det finns flera som är villiga att fortsätta med oss, men det gäller också att hitta lösningar som passar alla.

Tanken är att truppen ska innehålla runt 22 spelare, varav ett antal uppflyttade från U19-laget.

Felipe Reidler de Morais.
Felipe Reidler de Morais.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!