"Vi vill hemskt gärna ha kvar honom"

IFK Tuna har precis avslutat säsongen och vill nu behålla tränaren och bygga vidare på truppen man haft i år för att ta steget nästa år. "Vi siktar på minst en kvalplats", säger IFK Tunas Staffan Gustavsson.

IFK Tuna har precis avslutat en lyckad säsong i division fyra. Nu tar man sats mot nya mål.

IFK Tuna har precis avslutat en lyckad säsong i division fyra. Nu tar man sats mot nya mål.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-10-01 16:35

IFK Tuna gjorde en mycket stark säsong i division fyra i år och slutade fyra i serien, bara två poäng bakom Aneby som knep kvalplatsen till division tre. När säsongen nu är över börjar planeringen inför nästa säsong och när det gäller tränarfrågan så vill man helst behålla Mattias Gustavsson, som nu avslutat sitt första år som tränare för laget.
– Vi vill hemskt gärna ha kvar Mattias. Men inget är klart i nuläget, säger Staffan Gustavsson, sammankallande i föreningen.
Vill ni ha kvar hela ledarstaben?
– Ja, vi kommer att försöka ha kvar alla i staben och sedan eventuellt fylla på den ytterligare.

Mattias Gustavsson själv har ännu inte bestämt sig fullt ut för hur det blir:
– Jag håller fortfarande på och tänker. Det har varit jättekul i år men det tar mycket tid. Men blir det något tränaruppdrag så blir det i Tuna, inget annat lag, säger Mattias. 

Truppmässigt ser det positivt ut för IFK hittills. Ingen spelare har aviserat att man vill lämna, även om det finns några frågetecken. Klubbens plan är att behålla truppen och fylla på med lite bredd och spets.
– Vi ska försöka behålla det vi har och behöver få in några spelare till eftersom vi är väldigt känsliga för skador och avstängningar, säger Mattias Gustavsson och fortsätter:
– Det finns ju ett koppel av toppspelare hos oss som kan vara attraktiva för andra lag, så som Vimmerby IF. Oskar (Eriksson), Gustavo (Borges) och Ted (Åström Åberg) är ju några som hade gått in i vilket annat lag som helst här.

Staffan Gustavsson är inne på samma linje:
– Ingen har sagt att de vill lämna så vi siktar på att ha kvar det vi har. Sedan vet jag inte hur tankarna går hos alla spelare. Jag vet att Oskar Eriksson ska provträna med Vimmerby IF men han har inte sagt att han ska lämna Tuna, säger Staffan.

Eftersom IFK Tuna inte har några spelare under kontrakt är egentligen alla fria att byta klubb under frimånaden.
– Så är det. Men vi hoppas att de trivs och att vi kan behålla alla, menar Staffan.

Nästa säsong spelar IFK Tuna som sagt kvar i fyran, men då vill man göra en ännu bättre säsong än i år.
– Den här säsongen var fantastiskt bra, helt suverän. Vi kanske kunde ha plockat några fler poäng men samtidigt kunde vi ha tappat fler, så det går väl jämnt ut. Men nästa år siktar vi minst på en kvalplats. Vi har ett jättebra lag men saknar lite spets när vissa spelare är skadade, avslutar Staffan Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!