Oviss framtid för Kisas nyckelspelare

Det kommer krävas ett mirakel för Kisa BK om man ska undvika direktnedflyttning från trean till fyran. Om man skulle åka ur blir det en rejäl funderare kring framtiden för Kevin Dahl. "Det finns lite alternativ", säger han.

Kevin Dahls framtid i Kisa BK är oklar.

Kevin Dahls framtid i Kisa BK är oklar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-08 06:00

Kisas säsong har varit ett mörker och man har inte fått det att stämma. Nu lutar det mot att man kommer trilla ner till division 4. Den enda räddningen för att undvika direktnedflyttning är om man lyckas vinna sina resterande fem matcher och att lokalrivalen Vimmerby IF förlorar alla sina.

För nyckelspelaren Kevin Dahl kan ett uttåg göra att han lämnar klubben – men ingenting är helt spikat.

– Jag vet ingenting ännu. Jag bor i Linköping och att hitta motivationen till att pendla till Kisa kommer säkert bli tuffare om vi spelar i en lägre division. Det finns lite andra alternativ och jag får se vad som erbjuds. Men såklart finns det också en chans att jag blir kvar, säger Kevin Dahl om framtiden.

Vad är det som har gått fel den här säsongen?

– Vi tappade många spelare från förra året och fått ställa upp med ett helt nytt lag. Vi har aldrig fått ihop spelet och det är jäkligt tråkigt. 

På lördag mot Lindö kan det definitivt bli klart att Kisa åker ur trean. Men Kevin Dahl väljer att inte tänka på det för mycket, utan att istället försöka avsluta säsongen på ett bra sätt.

– Vi ska försöka vinna våra matcher och inte bli helt utspelade. Jag tycker vi senast gjorde en bra match mot Adas där vi höll ihop försvaret. En av våra bättre prestationer den här säsongen rent försvarsmässigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!