Tränaren inför seriefinalen: "Det kommer bli avgörande"

"Det är inte ofta man får spela såna matcher. Kul att få chansen på ålderns höst". Så säger Hjorted/Totebos spelande tränare Jimmy Svensson inför den upphaussade seriefinalen på söndag.

Jimmy Svensson är spelande tränare i Hjorted/Totebo.

Jimmy Svensson är spelande tränare i Hjorted/Totebo.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2024-10-06 08:00

Ni har sannolikt koll på förutsättningarna vid det här laget. Om inte: Hjorted/Totebo tar emot IFK Västervik i den sista omgången av division 5. Vinnaren tar klivet upp i fyran – blir det oavgjort går H/T upp. Det förlorande laget får istället kvala.

– Jag har försökt trycka på att det här är en positiv match vi får chansen att spela för att vi gjort bra saker under lång tid. Det är en rolig upplevelse och det sämsta som kan hända är att vi förlorar en fotbollsmatch och får förlänga säsongen genom ett kvalspel, säger Jimmy Svensson.

Hans lag har tagit sig till en position som ger dem avancemang vid en poäng i sista omgången. Resan dit har givit 17 vinster och fyra oavgjorda. Noll förluster. Som nykomling.

– Inför säsongen trodde jag kanske inte att vi skulle ta så många poäng som vi gjort, och jag trodde att fler lag skulle vara inblandade i toppstriden. Men vi har gjort det bra och tillsammans med IFK Västervik har vi den bästa truppen, tabellen ljuger inte.

– Sen ska man få ihop det också och det har både vi och IFK fått, det är därför vi möts i en avgörande match nu på söndag.

Att det räcker med kryss för H/T säger Jimmy såhär om:

– Alltså, hade jag fått välja på förhand hade jag såklart tagit den fördelen, den kan vara bra att ha i slutet. Men vi kommer inte gå ut för att spela 0–0, då skulle vi inte orka hålla ihop det.

Hur är tillgängligheten i truppen?

– Den är bra. Vi har haft bra med folk hela tiden och det är väl också en framgångsfaktor, vi har alltid varit många som velat samma sak.

Vad blir avgörande åt något håll på söndag?

– Att inte fega ur. Det handlar om att se det positivt, att se möjligheten.

Publiksiffran?

– Oj. Många. Så mycket som det skrivs och snackas om den här matchen har jag inte sett i lokalfotbollen på många år. Jättekul med så stort intresse. Vi hade runt 500 mot IFK Tuna och det bör väl bli fler den här gången. 600 kanske? Det beror på hur många IFK-supporters som kommer.

Livesändning

Vi livesänden matchen från Hjortheden på söndagen. Avspark sker klockan 13:00, kommenterar gör Alexander Åhman och Andreas Ekberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!