VIF-anfallaren tränar med elitklubb: "Stor skillnad"

Nathalie Johanssons facit i division 2 i år har lockat uppmärksamhet till sig från klubbar högre upp i seriesystemet. Nu är måldrottningen i Linköping, där hon tränar med elitklubben LFC. "Det känns jätteroligt att bli uppmärksammad", säger hon.

Nathalie Johansson.

Nathalie Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-19 13:53

Nathalie Johansson har precis avslutat en träning med det damallsvenska laget Linköping FC när Sporten når henne på onsdagen.

– Det är väldigt bra fart här. Det är givetvis stor skillnad mot vad jag är van vid tidigare, säger "Natta".

Vad är den största skillnaden?

– Tempot, framför allt. Alla spelare håller hög nivå och det är kanske inte så konstigt, med tanke på att det typ är deras jobb, haha.

Vimmerby IF-anfallaren ska göra totalt tre träningar med LFC, två på onsdagen och en på torsdagen.

– Det är mycket nya intryck och mycket instruktioner. Men hittills har det gått helt okej för min del.

Att klubbar på en betydligt högre nivå än division 2 har ögonen på Johansson är kanske inte så konstigt. Den här säsongen smällde hon in hela 36 mål i serien och vann skytteligan.

När tog LFC kontakt med dig?

– Förra veckan någon gång. De ville att jag skulle komma och träna med dem, dels för att lära känna dem och se hur det funkar, dels för att de ska få lära känna mig. Det känns jätteroligt att bli uppmärksammad och det är ett kvitto på att man gjort någonting bra.

Hur hade du ställt dig till en eventuell fortsättning där?

– Jag vet faktiskt inte. Som sagt så ska jag känna på det lite nu och göra passen jag ska göra. Det ska kännas rätt också. Vi får se hur det blir, vi har inte kommit så långt i diskussionerna än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!