VIF återtog serieledningen

Vimmerby IF spelade sin sista match för vårsäsongen i går mot Torstorp på hemmaplan. Det räckte med en bra halvlek för VIF, som tog en stabil 3–0-seger och är nu serieledare igen.

VIF fick jubla när de återtog serieledningen i dag.

VIF fick jubla när de återtog serieledningen i dag.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-30 16:16

En vinst för VIF i lördagens hemmamatch mot Torstorp skulle innebära att laget återtog serieledningen i division tre och kunde gå in till sommarvilan med en förstaplats i ryggen. Efter en rejäl uppryckning i andra halvlek satte VIF tre bollar i nät och tog till slut en komfortabel 3–0-seger.

Första halvlek var ingen som kommer gå till historien som den mest välspelade. Förutom några halvchanser för VIF var det aldrig nära att bli mål åt något av hållen och halvleken präglades av mycket kamp och tufft spel. VIF tog dock över spelet sista kvarten men lyckades inte skapa några farliga lägen.

– I första släpper det inte för oss riktigt och vi ser lite trevande ut. Men samtidigt rullar vi ju boll, även om det kanske går för sakta för att det ska såra dem också. Första halvleken lägger grunden till hur det ser ut i den andra halvleken, säger Lindgren.

Och i den andra halvleken rivstartade VIF och styrde spelet helt. 1–0 kom tio minuter in i andra efter en hörna av Abdulrahman Karma, där Niklas Gunnarsson nådde högst. I den 66:e minuten kom 2–0, också på hörna, men där fick hemmalaget hjälp av bortalaget som gjorde självmål. I slutet av matchen uppstod en märklig situation när domaren blåste för indirekt frispark för VIF i motståndarnas straffområde. Hemmalaget tog snabbt vara på chansen, och Adam Kisitu kunde rulla in bollen i öppet mål till 3–0.

– Vi gjorde det lite för enkelt för dem i första så vi ville höja tempot i andra och spela mer på ett tillslag. Det gjorde vi och det var skönt att få sätta dit bollarna sedan.

VIF:s uppryckning i andra halvlek kan förklaras av bänkspelarna och möjligheten till att förändra matchbilden när den inte passar laget. Lindgren tror att den stora skillnaden i dag var just det.

– Vi har så pass många av våra spelare tillgängliga och har därför en riktigt stark bänk. De kan komma in och då blir det också jobbigt för Torstorp, så det var kul att få avsluta med så många spelare friska.

Tränaren var nöjd med dagens resultat och med vårsäsongen. VIF går till sommaruppehåll som serieledare och med ett spel som fungerar men som fortfarande kan och förmodligen kommer att bli ännu bättre.

– Vi har tagit stora kliv i början i vårt sätt att spela och nu har vi försökt utveckla det med små steg varje vecka. Det är många spelare som har utvecklats individuellt också, vilket är kul, säger Lindgren.

3–0

VIF–Torstorp DIVISION 3 Mål, VIF: 1–0 Niklas Gunnarsson 54', 2–0 sm. 66', 3–0 Adam Kisitu 86' Heta chanser: 7–3 Hörnor: 7–5
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om