VIF chanslöst mot seriesuveränen

Två baklängesmål på Arameiska-Syrianskas två första hörnor. Det var det sista som Vimmerby IF behövde i inledningen av gårdagens bortamatch mot seriesuveränen i division 2-fotbollen. – Det här är utan tvekan seriens bästa lag, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson efter 2-0-förlusten.

Serieledande Arameisk-Syrianska vann med klara 2-0 mot Vimmerby. Foto: Micael Rundberg

Serieledande Arameisk-Syrianska vann med klara 2-0 mot Vimmerby. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Fotboll2016-06-24 08:17

Fler än hälften av spelarna i Arameisk-Syrianskas startelva på Brunna IP i Botkyrka i går kväll lirade i fjol i division ett. Och det märktes. Det vimlar av kvalitet hos serieledaren och laget visade upp ett spel som åtminstone hittills saknar motstycke i den här division två-serien. Högt bolltempo, individuell teknik och även imponerande fysik.

Hemmatränaren Albert Krasniqi var av förståeliga skäl nöjd efter matchen.

- Vi är starka i år. Jämfört med i fjol har vi tillfört mer fysik. I dag tycker jag faktiskt att vi har total kontroll på matchen, säger han.

- Vimmerby är ändå ett mycket duktigt och välorganiserat lag. Deras anfallare löper väldigt mycket, men framåt känns de ändå uddlösa. De hotar oss aldrig riktigt.

”För enkla mål”

Trots det svåra motståndet stod VIF upp bra i den första halvleken. Om man bortser från de två hörnmålen, vill säga. För Arameiska-Syrianska är ett lag som det känns extremt viktigt att få första målet på. I stället blev det tvärtom. 1-0 kom redan efter fyra minuters spel och 2-0 efter drygt 20 minuter. Båda via nick på hörna.

– Känns som två lite för enkla mål. Det är så synd. Jag tycker att vi gör det jättebra i den första halvleken och drar ner bolltempot för deras bollskickliga spelare, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Och Vimmerby ska inte alls skämmas för sin insats, utan gjorde det tvärtom stundtals riktigt bra.

Dock fick mittfältet samt Jimmy Svensson och Rickard Thuresson löpa kopiöst och jaga mycket boll under den första timmen – sedan kunde ett tröttkört VIF aldrig utmana hemmalaget.

Nic fenomenal

I stället hängde 3-0 i luften flera gånger om. Men längst bak i VIF-laget fanns en storspelande målvakt.

– I den andra halvleken är det Nick Rydholm som räddar oss från en större förlust. Han var helt fenomenal, berömmer VIF-tränaren.

– Jag tycker synd om killarna. De jobbar och sliter på ett fantastiskt sätt – det har vi aldrig tullat på. Däremot är det något som inte vill sig. Jag menar, vi åker hit, ställs mot serieledarna, släpper till två hörnmål men inget spelmål. Vi är där, men ändå inte, säger Johan Carlsson.

Utöver Nick Rydholm ska Karlo Goranci ha ett extra omnämnande för sin andra halvlek. Han var rörlig, utmanade och skapade några sådana där ”nästan-chanser”, som hade kunnat resultera.

Men om de hade gjort det, så hade det i ärlighetens namn inte varit riktigt rättvist.

Resultat

Arameisk-Syrianska – VIF 2-0 (2-0)

Första halvlek: 1-0 (4) Tobias Gunduz, 2-0 (21) Ivo Öjhage.

Farliga chanser utöver målen: 5-1.

Hörnor: 8-8.

Publik: Cirka 200.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!