VIF Dam med ena foten i Smålandsfinal

Vimmerbys damer slutade grupptvåa efter den första ut av två gruppspel i futsal DM. Efter en inledande storförlust mot Färjestaden höjde sig VIF och kammade hem två segrar mot Rödsle och Högsby.

Foto:

Fotboll2017-12-09 19:32

Första gruppspelet ut av två i futsal-DM arrangerades i Södra Vi sporthall under lördagen. Deltagande lag i i den Östra gruppen var Vimmerby IF, Rödsle BK, Färjestadens GOIF och Högsby IK.

Vimmerbys damer fick en tuff start då laget fick se sig besegrade med hela 7-1 i den första matchen mot Färjestaden. I den andra matchen gick det dock bättre laget besegrade Rödsle med 3-0. I tredje och sista gruppspelsmatchen besegrades Högsby med hela 7-0 och därmed hamnade VIF på andra plats i gruppen.

– Färjestaden var duktiga. I de andra två matcherna var nivån annorlunda och vi blev även bättre desto mer vi spelade, säger VIF-ledaren Magnus Budo Ericsson.

Vimmerby hade en ung trupp där många av spelarna även gjorde sin A-lagsdebut. Andrea Lundgren, Johanna Hultkvist, Maja Allvin samt Julia och Lovisa Rosin tog alla för sig under matcherna. 

I och med andraplatsen har Vimmerby nu ena foten i Smålandsfinal. Den 20 januari avgörs det andra gruppspelet mellan lagen i Färjestaden där 1:an och 2:an från gruppen går vidare till Smålandsfinal. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!