VIF dam pallade trycket och vann

Vimmerby IF Dam har jagats av Karlskrona FF under hela hösten. I helgen nådde man målet: seriesegern är klar - nu väntar kval mot division ett. - Skönt att tjejerna presterar i de avgörande matcherna, säger tränaren Håkan Ericsson.

Vimmerby IF:s damer kan titulera sig seriesegrare i division två efter 5-0 borta mot FC Oscarshamn B. Emelie Nilsson gjorde tre nya mål.

Fotboll2013-09-30 06:08

Vimmerby IF har varit i serieledning sedan omgång två. I helgen säkrade man äntligen den välförtjänta seriesegern. Jumbon FC Oscarshamn B blev en munsbit. Nerverna höll från första minuten - och Vimmerby vann med klara 5-0 (4-0).

Hattrick av Emelie
- Det var klasskillnad i 90 minuter och skönt att säkra seriesegern, även om det inte kändes som att det avgjordes i den här matchen. Vi har spelat varje match i höst under press och det är starkt av tjejerna att klara det.
VIF gjorde processen kort med det underlägsna motståndet. I 17:e minuten kom första målet och sedan rann det på. Skyttedrottningen Emelie Nilsson spelade återigen en matchvinnande roll med sina tre fullträffar. Totalt har Nilsson gjort 24 mål på 18 seriematcher, vilket är bäst i serien.
I lördags dunkade hon bland annat in en frispark i nättaket.
De övriga målen gjordes av Malin Engström, volleyskott i nättaket, och Mathilda Sundberg.