VIF-damerna segrade

Emelie Nilsson håller Vimmerby IF:s dröm om serieseger vid liv. Förra fredagen fixade hon den livsviktiga kvitteringen mot HFK/Lojal. I går gjorde hon VIF:s samtliga mål i 3-1-segern mot Västervik. - I de tre matcherna som är kvar är det vi själva som är vår största motståndare, sa en glad och lättad skyttedrottning.

Vimmerby IF:s skyttedrottning Emelie Nilsson gjorde samtliga tre VIF-mål i derbysegern mot Västerviks FF. Foto: Janne Strömsten

Fotboll2013-09-06 22:05

Serieledaren Vimmerby IF har darrat på slutet. Inför gårdagens derby mot Västervik hade laget inte vunnit på tre matcher - och det är de enda matcherna som VIF tappat poäng i under säsongen.
I går kom det efterlängtade trendbrottet. Mycket tack vare anfallaren Emelie Nilsson som visade vägen med tre mål och en strålande insats.
- Det här var riktigt skönt. Som anfallare ska man göra mål och då är det väldigt skönt att göra det också. Och två var faktiskt med vänstern, skrattade Nilsson efter segern.

Mål omedelbart
Redan efter dryga minuten tog VIF ledningen. Kajsa Gunnarsson kom runt på kanten, hittade in till Emelie Nilsson som stötte upp 1-0 i krysset.
Hela den första halvleken var Vimmerbys, men det stod ändå 1-1 i paus efter ett billigt misstag i hemmaförsvaret. Mia Larsson stod för Västerviks kvittering.
VIF, som med gott resultat spelade 3-4-3, radade annars upp chanser. Flera av dem brändes av Emelie Nilsson, som var inblandad i det mesta i VIF:s anfallsspel.
- Jag var jäkligt dålig i första halvlek och brände flera frilägen, så därför var det extra skönt att göra mål i andra halvlek.
I den 52:a minuten kom rättvisa 2-1. Nilsson vände bort en back och placerade, lika behärskat som läckert, in bollen från långt håll. Återigen med vänstern.
- Det är nog första gången i år som jag gör två med vänstern.