Redo för stordåd i nya roller: "Finns inget annat"

Med en lärorik säsong i kroppen och på nya positioner är Vimmerby IF:s unga offensiva duo Selatin Shaljani och Ahmed Tarabeih redo för stordåd. "Det finns inget annat i huvudet än att vi ska vinna den här serien", säger Selatin Shaljani.

Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani har fått sällskap av en annan Hultsfredskille i form av Ibrahim Haddar den här säsongen.

Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani har fått sällskap av en annan Hultsfredskille i form av Ibrahim Haddar den här säsongen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-05 11:45

Hultsfredskillarna gör sina tredje säsonger i VIF-tröjan. De har redan visat vad de går för genom att vara med och vinna fyran och följa upp det med en sjundeplats som nykomlingar i trean ifjol.

– Det var nyttigt att få den där första säsongen i division 3. Det märktes att det var stor skillnad mellan nivåerna. I trean ökar tempot mycket och spelet blir mer fysiskt, säger Shaljani som bidrog med sju mål förra säsongen.

undefined
Ahmed Tarabeih känner sig mycket bättre förberedd inför årets säsong.

Ahmed Tarabeih gjorde fem mål och en rad målgivande passningar 2023. Trots att han kom igång på allvar ganska sent.

– Jag opererade bort halsmandlarna på våren förra året och hamnade efter. Det var egentligen först under hösten som jag kunde gå för fullt i 90 minuter. Det var ändå lärorikt att få den säsongen så jag känner mig mer varm i kläderna inför den som kommer, säger Tarabeih som är en av få spelare i laget som spelat varje träningsmatch och dessutom bidragit med sex mål.

– Försäsongen har varit lång och innehållit betydligt fler matcher. Det gillar jag. 

En stor förklaring till målskörden är att Tarabeih fått en ny roll som ytterforward. Tidigare har han mest spelat ytterback, men successivt fått flytta allt högre upp i planen.

– Jag gillar den positionen. Vi hittar varandra bra där inne i boxen oavsett vem som spelar. Jag får utrymme att hinna in med passningar, men kommer också till lägen att göra mål själv.

undefined
Selatin Shaljani gillar sin nya position som central forward.
undefined
Blivande 20-åringen Selatin Shaljani gör sin tredje säsong i VIF.

Selatin Shaljani har också fått en ny roll som verkar passa som handen i handsken. 

– Jag har en mer renodlad roll som nia nu och har kommit in bra i den positionen. Jag känner mig mer delaktig i spelet när jag får sätta igång pressspelet. 

Shaljani lyfter även fram samarbetet med Tarabeih som en framgångsfaktor.

– Vi har en bra kemi, säger Shaljani som har gjort fyra mål på försäsongen som ändå inte har varit helt optimal för hans del.

– Jag jobbar fem-skift så vissa veckor är jag lite frånvarande. Men jag har en bra dialog med tränaren och vi har kommit överens om att jag tränar extra på egen hand då.

Fredrik Falkevall är som ni säkert vet ny tränare i VIF för säsongen. Shaljani har fått ett gott intryck av honom.

– Han är hård och ställer höga krav, men samtidigt märks det att han vet vad han pratar om. 

Tarabeih tror också att Falkevall kan få laget att lyfta till en ny nivå.

– Han har en väldigt tydlig spelidé och har fått med sig laget på den. Vi har lagt stort fokus på vårt presspel och när det fungerar får vi väldigt bra utdelning.

Det går inte att ta miste på att det finns fog för optimism i VIF inför säsongen.

Hur långt kan det räcka?

– I mitt huvud är det inget annat är serieseger som gäller, säger Shaljani.

– Vi ser starka ut både offensivt och defensivt så det kan räcka hur långt som helst, säger Tarabeih.

Förutom Shaljani och Tarabeih finns flera offensiva kort att tillgå i truppen. Ibrahim Haddar är ett spännande nyförvärv från Hultsfred, Joakim Storm är revanschsugen efter en skadefylld säsong. Och så finns den ständigt "unge" Rickard Thuresson.

undefined
Selatin Shaljani firar tillsammans med Oskar Stejdahl.

På mittfältet har Oskar Stejdahl tillkommit som en offensiv kraft utöver Haris Dreco och Simon Larsson.

– Oskar är trygg med bollen och kan göra sin gubbe samtidigt som han har stor spelförståelse och kan slå de avgörande passningarna, säger Shaljani.

En bra fingervisning hur laget står får man i seriepremiären.

– Hemgårdarna är vår största utmanare, så det blir spännande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!