VIF föll efter mardrömsstart

Vimmerby IF:s damlag blev utan poäng i lördagens toppmatch mot Bergdalens IK.

Det var det rödklädda bortalaget Bergdalen som vann lördagens match på Skobes Arena.

Fotboll2018-08-11 16:06

Mötet på Skobes Arena slutade 2–0 till gästerna från Borås. Sett över 90 minuter var det en jämn match – men en svag inledning sänkte VIF.

Matchen var bara 80 sekunder gammal när Bergdalen gjorde mål på en hörna. I den tolfte minuten kom även 0–2. En frispark från nästan halva planen seglade in bakom Sofie Johansson i VIF-målet.

– Vi var inte riktigt vakna i början. Det är svårt att förklara varför, eftersom det såg bra ut på uppvärmningen, säger tränaren Håkan Ericsson.

Vimmerby jobbade sig in i matchen och skapade en del farliga lägen. Bland annat hade Nathalie Johansson en ribbträff i den första halvleken.

VIF gjorde ett par offensiva byten efter paus, men den där heta reduceringsjakten uteblev.

– Vi mötte en stenmur. Vi hade säkert 20 avslut, men de flesta täcktes bort, säger Håkan Ericsson.

Trots förlusten var VIF-tränaren relativt nöjd med insatsen.

– Tjejerna gjorde vad de kunde. Idag hade vi inte marginalerna med oss.