VIF föll klart mot Österlen

Vimmerby IF räckte inte till i eftermiddagens bortamatch mot Österlen FF. Hemmalaget, som är nykomling i division två, vann med klara 3-0.

Det blev hemmalaget Österlen FF som fick jubla efter att ha besegrat Vimmerby IF med 3-0 i fredagseftermiddagens division 2-match.

Fotboll2017-04-14 15:29

- Jag tycker att vi lägger lite för mycket fokus på motståndaren - och det får väl jag ta på mig. Vi måste våga lite mer till vårt eget spel - jag får hellre stryk med 5-0 om vi vågar spela vårt spel, än 3-0 som det blev nu, säger tränaren Johan "JC" Carlsson.

Det ska dock sägas att Österlens seger var rättvis, även om Vimmerby inledde bäst de första 25 minuterna. VIF:s Ludvig Lundqvist hade ett jätteläge att ge sitt lag ledningen efter sex minuter, då han kom fri från kanten av straffområdet, men en back hann täcka hans avslut.

I den 26:e minuten tog Österlen ledningen sedan en långboll landat hos en forward bakom VIF:s backlinje.Och sedan.vände matchbilden - till hemmalagets fördel.

Österlen fick en drömstart i andra halvlek och gjorde 2-0 på ett snarlikt sätt, med endast en dryg minut spelad. 3-0 kom med kvarten kvar.
- När de får 2-0 så snabbt i andra blir det jobbigt, säger "JC".

Och jobbigt hade Vimmerby det verkligen. Mot ett av seriens förmodligen bästa mitbackspar skapade laget egentligen ingenting förutom chansen i inledningen av matchen.
Och Österlens karismatiske tränare Mladen Blagojevic var så klart nöjd med segern.
- Skillnaden i dag jämfört med premiären mot Berga (förlust 2-1) är att vi gör mål. Spelmässigt har det sett bra ut i båda matcherna.
- Vi hade bra koll på Vimmerby. Det är ett fysiskt och svårspelat lag, som kommer ta sina poäng, så det här var en skön seger.

Bäst i Vimmerby var mittbacken Sebasthian Svensson samt Oscar Eriksson på mitten. Plus också till forwarden Rickard Thuresson för ett oavbrutet slit och löpande.