VIF föll med 3-0 mot Myresjö

Vimmerby hade chans att skapa en lucka till bottenlagen vid seger borta mot Myresjö. Det gick inte alls. VIF var uddlöst och förlorade klart, med 3-0. - Myresjö vinner rättvist, säger tränaren Jimmy Bexell.

Jimmie Svensson deppar efter Vimmerbys tunga förlust med 3-0 borta mot Myresjö.

Fotboll2012-06-18 06:30

Förlusten var ingen tillfällighet. Det tidigare så målglada Vimmerby har gjort minst mål i hela serien, bara tio. I hälften av matcherna har gulsvart gått mållösa och vid bara två tillfällen har laget gjort fler än ett mål (Motala och Tord).
Mot Myresjö blev det inga alls.
- Med de chanser vi har borde vi åtminstone ha pillat dit något mål i första halvlek, menar Jimmy Bexell.
Han tänker bland annat på de fina lägen som Sebasthian Svensson och Rickard Thuresson hade i slutet av den första halvleken.
Bekymret var bara det att VIF redan då låg under med 2-0 och hade en spelare utvisad (Jonatan Carlson).

Bra Myresjöstart
Tittar vi till starten på matchen så var det den bästa tänkbara sett ur Myresjö-ögon. Förre His/Mais-spelaren Franck Franklin nickade in 1-0 efter bara sju minuter. Vimmerby hade sedan en bra period och skapade tryck, men några mål blev det inte som ni vet.
Efter en dryg halvtimme kom 2-0. Efter mycket passivt försvarsspel, kom Franklin runt på kanten och spelade snett inåt bakåt till en fristående Mikael Gustafsson. VIF-målvakten Lars Gustafsson (ersatte skadade Nic Rydholm) var chanslös. Kort därefter utvisades Jonatan Carlson. Något som han inte gillade alls:
- Det var för hårt dömt. Jag knuffade till en av deras spelare när jag inte fick bollen vid hörnan - och så fick jag rött kort...
Jimmy Bexell:
- Jag vet inte exakt vad som hände, men det blev förstås extra tungt för oss efter utvisningen.

"Jobba stenhårt"
Myresjö hade sedan en ganska behaglig resa mot en trepoängare i den andra halvleken:
- Jag tycker vi kontrollerar det ganska bra. Vi sa till killarna att fortsätta jobba stenhårt och inte släppa till något bakåt, säger en mycket belåten Kent Andersson i Myresjö.
Han ansåg att nyckeln till den så viktiga segern låg just i det hårda jobbet:
- Jag är jättenöjd med arbetsinsatsen. Vi spelar i ett högt tempo och springer oerhört mycket.
Skicklige innermittfältaren Mergim Smakolli punkterade matchen definitivt med sitt vackra nickmål fram till 3-0.