VIF föll - trots stark insats

Vimmerby IF svarade för en riktigt stark insats i lördagens hemmamatch mot hårdsatsande division 2-laget IFK Berga. Visserligen blev det förlust med 2-0, men tränaren David Lindgren hade mycket att glädjas åt.

Mohammad Jafr Mostafa och hans Vimmerby IF förde matchen och skapade många chanser mot hårdsatsande division 2-laget IFK Berga. Trots det blev det förlust med 2-0.

Mohammad Jafr Mostafa och hans Vimmerby IF förde matchen och skapade många chanser mot hårdsatsande division 2-laget IFK Berga. Trots det blev det förlust med 2-0.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-02-24 15:47
– Jag är fortsatt väldigt nöjd med defensiven. Skönt också att se vi lyckats utveckla det offensiva spelet i flera delar. I dag kommer vi till bättre situationer, rullar mer på mitten, vänder på spelet och skapar mer fria ytor, säger Lindgren.

Dagens gäster, division 2-laget IFK Berga, har kanske en starkare trupp än någonsin tidigare och har också målsättningen att ta klivet upp i division ett.
Ser man till det så gjorde division 3-laget Vimmerby IF en mycket stark match. Inte minst med tanke på att man saknade spelare som Nic Rydholm, Jonathan Fält Öhr, Ted Åström Åberg, Markus Ahl och Abdulrahman Kharma.
Presspelet satt där, laget skapade fem-sex bra chanser och slutresultatet 0-2 var direkt missvisande.
Men – det är ändå ett faktum att laget lämnade planen mållöst för tredje matchen i rad.

– Jag tycker att vi äger stora delar av matchen. Ett skönt betyg med tanke på motståndet, tycker VIF-tränaren.
– Som tur är spelar ju inte resultatet så stor roll så här års. Jag ser ju hellre att det ser ut så här, att de stora dragen finns där och att vi kommer till chanser, än att vi blir utspelade men vinner med 2-0 efter två turmål. Nu får vi nöta på med avsluten och se till att bli mer distinkta.

Båda Bergas mål kom i den andra halvleken. 0-1 efter 53 minuter efter ett friläge och en lobb i mål, och 0-2 i matchens absolut sista sekund efter ett nytt friläge.
Närmast att hitta nätet för VIF var nyförvärvet från IFK Tuna, Victor Gustavsson, men hans nick i mitten av den andra halvleken mirakelräddades av Bergas målvakt. Även inhopparen Mohammed Shafa Ibrahim hade ett jätteläge i slutminuterna.

Bäst i Vimmerby var innermittfältaren Karl-Viktor Söderquist.
– Återigen. En nyckelspelare som passar som handen i handsken i den rollen, berömmer David Lindgren.
Kul också att se outtröttlige vänsterbacken Abdul Mojed Abdul Majed, som skapade oro hos gästerna med friska offensiva utflykter och spelade säkert defensivt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!