VIF-förlust mot Sylvia

Vimmerby IF förlorade dagens träningsmatch mot kommande seriekollegan i fotbollstvåan, IF Sylvia, med 2-0.

Fotboll2016-03-05 13:14

På ett isande kallt Arena Ceos fick publiken se en ganska medioker match. VIF inledde visserligen starkt första kvarten. Gustavo Borges och Ludvig Lundqvist kom runt på kanterna och man skapade några halvchanser.

Närmast var just Borges då han i fritt läge placerade en volley centimeter på fel sida stolpen.
Förutom i inledningen av matchen samt under en period i slutet av den första halvleken, då både Karlo Goranci och Harris Dreco hade varsitt jätteläge, var gästerna det bättre laget.

VIF tappade positionerna på egen planhalva och med ett högre bolltempo och bättre rörlighet var Sylvia på väg att komma loss bakom hemmalagets backlinje.

Det var också så som 0-1-målet kom till efter en halvtimmes spel. VIF-målvakten Nic Rydholm ställdes ensam med två helt fria anfallare - ett pass i sidled senare kunde Tidjani Diawara promenera in med bollen i det tomma målet.
I den andra halvleken var Vimmerby aldrig riktigt nära att kvittera.

Istället kom 2-0 till gästerna då Abbe Aziz rann igenom, rundade Nic Rydholm och rullade in bollen.
Bäst i hemmalaget var mittbacken Ola Lindblom. Framåt låg duktige Karlo Goranci mycket av det som hände.