VIF går för vinst mot topplaget

Vimmerby IF tog en viktig seger mot Valinge senast och hoppet om nytt kontrakt i division ett till nästa år lever i allra högsta grad när man på lördag möter topplaget Bergdalen på bortaplan.

Frida Pöder och Vimmerby IF går för vinst mot Bergdalens IK.

Frida Pöder och Vimmerby IF går för vinst mot Bergdalens IK.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-08-31 07:05

Vimmerby IF kämpar i bottenstriden i division ett och efter segern mot Valinge senast ser det nu lite ljusare ut. Man har tre poäng upp till säker mark, men man möter topplaget Bergdalens IK, som ligger trea med fyra poäng bakom ledande IFK Norrköping. Trots att det skiljer 26 poäng mellan lagen går Vimmerby IF för vinst.

– Vi anpassar oss inte utan vi kör på med vår matchplan. Det är att spela vårat spel och gå för att vinna matchen, säger Mikael Rinaldo, tränare i Vimmerby IF.

Rinaldo menar på att stämningen i laget är på topp efter segern senast.

– Det har varit en jäkligt bra vecka. Det är klart att en seger alltid för med sig mer positivitet. Men vi tar med oss glädjen vi hade och sättet vi spelade på senast, säger han.

Vad vet ni om Bergdalen då?

–Vi var det bättre laget när vi möttes i våras och de är ett lag som passar oss då de är ett spelande lag. Vi tenderar att göra bättre matcher mot spelande lag. Men det blev en mycket sur förlust mot dem senast.

VIF får klara sig utan Greta Koponen som är avstängd. Malin Engström rehabar och missar också matchen. Anna Karlsson och Matilda Strömdahl är skadade sedan tidigare.

Vimmerby ställer upp enligt följande: Sofie Johansson (MV), Maria Anspach, Malin Söderlund, Malin Blidfors, Julia Rosin, Tilda Föghner, Nathalie Milton, Amanda Lundgren, Molly Levin, Frida Pöder, Stina Kägu Bragsjö.

Bänk: Kujtese Rexha, Moa Nyström, Svea Backstad, Maja Allvin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!