VIF gav serieledarna en rejäl match: "Värda poäng"

Vimmerby IF hade oddsen emot sig i bortamötet mot serieledande Adas. Och visst, det blev förlust, men VIF bjöd upp till rejäl kamp. "Vi visar upp en jäkla kämpaglöd och ger dem en match ända till slutet", säger tränaren Patrik Gunnarsson efter 2–1-förlusten.

Karlo Goranci gjorde mål för Vimmerby, men det blev förlust.

Karlo Goranci gjorde mål för Vimmerby, men det blev förlust.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-04-29 17:08

Två raka förluster, många spelare borta på grund av skador och sjukdomar – och serieledarna på bortaplan. Vimmerby ställdes inför en stentuff uppgift i Norrköping. Med tanke på förutsättningarna var VIF-tränaren nöjd med sitt manskap, trots nederlaget. 

– Det kan kännas konstigt att ge alla spelare beröm för insatsen när man förlorat, men det ska de ha. Vi står upp hela matchen och skapar många lägen, framförallt i första halvlek. Jag tycker faktiskt att vi var värda oavgjort. 

Adas fick en bra start i matchen och gick fram till både 1–0 och 2–0.

– Det var lite samma typ av mål. Adas är väldigt starka fysiskt och målen kommer efter inspel och en hörna. Det blir lite tilltrasslat och de är tunga att möta, särskilt en sån här match när vi har många unga spelare i laget. 

VIF ställde bland annat upp med 15-årige Theo Zeylon Thoresson från start och 17-årige Olle Carlsson. 

– De gör det jättebra och kul att se att de tar för sig. 

I slutet tryckte Vimmerby på rejält för att försöka hämta ifatt underläget. Karlo Goranci gav VIF hopp när han reducerade i slutminuterna, men närmare än till 2–1 kom aldrig laget. 

– Vi gick verkligen för det och Adas går nästan på knäna sista kvarten. Vi har något läge ytterligare att göra mål på, men tyvärr gick det inte. Det känns surt att vi förlorar, men jag är nöjd med hur vi genomför matchen.

Förlusten var den tredje på raken för Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!