VIF gjorde jobbet – krossade jumbon: "Blev hela tiden bättre"

En planenlig 7–0-seger? Vi säger så. För klasskillnaden var påtaglig när Vimmerby IF bekvämt vann mot jumbon IF Eksjö Fotboll på hemmaplan.

VIF vann komfortabel hemma mot Eksjö. Här firar laget efter att fyramålsskytten Frida Pöder gjort mål på straff.

VIF vann komfortabel hemma mot Eksjö. Här firar laget efter att fyramålsskytten Frida Pöder gjort mål på straff.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-09-07 19:36

Men Eksjö stod faktiskt upp bra mot VIF första halvleken. Det dröjde ända till 35:e minuten innan målnollan spräcktes genom Matilda Älvehag.

Fem minuter senare hade ledningen utökats med ytterligare ett mål när Molly Levin slog till med ett snyggt volleyskott i samband med en hörna.

2–0 var skönt att ha med sig in i paus för VIF som sen växte ju längre matchen gick. När krutröken lagt sig efter den andra halvleken stod det 7–0 på resultattavlan. Däremellan hade Stina Kägu Bragsjö gjort en kasse och målsprutan Frida Pöder hela fyra fullträffar.

Det var många fina mål även i den andra halvleken. Snyggast var nog 6–0-målet, när mittbacken Elin Lindquist drev fram med bollen och slog en perfekt avvägd djupledsboll till Pöder som kyligt placerade in bollen till vänster om Eksjö-keepern.

Pierre Brorsson, tränare i VIF, kunde inte vara annat än nöjd efter matchen, även om starten var lite tragglig:

– Det var lite krampaktigt, men när vi väl får in 1–0 slappnar vi av och rullar runt bollen bättre, och i andra halvlek släpper det rejält. Då erbjuder vi spelmöjligheter till varandra, innan var man mest nöjd över en bra passning och rörde sig inte vidare. Det blev hela tiden bättre, och i andra var vi starka, så det känns bra. 

Stod Eksjö upp bättre än ni trott i inledningen?

– Ja, de hade bestämt sig för att ge det en chans. De stängde medvetet av vissa av våra spelare med markeringar och gjorde det bra.

All respekt för Eksjö. Det är nästa vecka det gäller. För då väntar en ren och skär seriefinal borta mot Skultorps IF. 

– Då gäller det att vi är med från start. Vi får se till att träna på bra i veckan som kommer och förhoppningsvis håller vi oss hela och friska. 

Saga Stejdahl saknades denna lördag på grund av att hon trampade snett under torsdagsträningen. Fler spelare lades inte till på skadelistan, även om Alicia Strand byttes ut efter en smäll mot ryggen. 

– Hon fick ett knä i ryggen, men det ska inte vara någon fara. Vi tänkte att vi kunde vara lite rädda om henne när vi ledde med några bollar. Det är också skönt att vi kunde lufta alla spelare som vi gjorde nu.

Många erhöll beröm av Brorsson efter matchen. Hela backlinjen med Naomi Guander, Elin Lindquist, Molly Levin och Matilda Älvehag lyftes fram tillsammans med ytterligare ett gäng.

– Alicia (Strand) gör det bra på mitten tillsammans med Julia (Rosin) som sliter rejält och Frida såklart med sina fyra mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!