VIF-grabbarna på äventyr: "En upplevelse för oss alla"

Rött kort och sen straff – så startade äventyret för Vimmerby IF:s P16-lag som gjorde sitt första framträdande i Gothia Cup på måndagens morgon. "En av våra spelare skulle nicka iväg bollen men istället blev det av ren reflex att han stötte bort den med armen", säger ledaren Daniel Abenius. Resultatet då? Matchen slutade 3–2 till VIF-grabbarna som besegrade det isländska laget Vikingur.

Vimmerbytränaren Daniel Abenius var riktigt nöjd efter lagets triumf i Gothia Cup.

Vimmerbytränaren Daniel Abenius var riktigt nöjd efter lagets triumf i Gothia Cup.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-07-15 20:00

Gothia Cup – världens största och mest internationella turnering för unga fotbollsentusiaster där 75 nationer representeras i år.

Precis som i fjol så finns Vimmerby IF med bland de 1910 lag som deltar, och man har redan fått känna på smaken av utländsk fotboll.

Det unga P16-laget från Vimmerby lyckades nämligen besegra den isländska klubben Vikingur med 3–2 i öppningsmatchen. Ett möte där VIF-grabbarna visade prov på mod och en rejäl vinnarskalle enligt ledaren Daniel Abenius.

– Vi fick ett rött kort efter att en av våra spelare skulle rensa bollen på mållinjen. Det blev lite fel i situationen och av ren reflex slog han bort bollen med armen. Det blev straff och de kvitterade till 1–1. Men grabbarna gav inte upp och visade varför vi gjorde valet att ställa upp i turneringen, säger Daniel Abenius.

Vad gör man som tränare när en sådan situation uppstår?

– Då blir det ännu viktigare att pusha gänget och visa sitt stöd från sidan. Vi bestämde oss för att inte låta det röda kortet påverka oss.

Kommer ni göra något mer under besöket i Göteborg?

– Vi ska titta på öppningsceremonin och sen kanske klämma in ett besök på Liseberg, det är inget bestämt men jag tycker killarna förtjänar det, säger en väldigt nöjd Daniel Abenius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!