VIF hakar på toppen – efter ny seger

Vimmerby IF:s damer tog en kontrollerad bortaseger mot Borens IK som slutade 5-1 till VIF. Det gör att man fortsätter att haka på toppen. Nathalie Johansson hade show och bjöd på ett hattrick. "Det var spel mot ett mål", säger VIF:s huvudtränare Pierre Brorsson efter segern.

Nathalie Johansson låg bakom det mesta i VIF:s seger borta mot Borens IK.

Nathalie Johansson låg bakom det mesta i VIF:s seger borta mot Borens IK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-26 18:12

Måldrottningen Nathalie Johansson visade verkligen framfötterna i lördagens bortamatch mot Borens IK. 26-åringen stod för ett hattrick och en assist i 5-1-segern. 

– Hon var duktig och är givetvis väldigt viktig för oss. Hon drar på sig mycket bevakning så att fler kan göra mål också. Hon sticker ut lite i dag, säger VIF:s huvudtränare Pierre Brorsson om Nathalie Johanssons insats.

De andra två som fick göra mål i VIF var Frida Pöder och Shams Imad Tarabeih. Hemmalaget Borens IK hade inte mycket att säga mot Vimmerby.

– De hade inte många målchanser. Vi fick sätta en utespelare i mål (Matilda Älvehag) och de fick göra ett tröstmål på slutet. Det var spel mot ett mål. Det var jätte stabilt och vi spelar bra i alla lagdelar. 

Vimmerby IF kommer nu från två storsegrar. 6-0 mot Tranås förra helgen och nu 5-1 mot Borens IK. VIF har nu spelat 15 omgångar och ligger på en tredjeplats bakom Ulricehamn och Tjust i tabellen. Lördagens trepoängare gör att man är med i matchen om seriesegern.

– Det är bara fortsätta att göra jobbet om vi ska hänga kvar i striden. Vi kan bara vinna våra matcher. Det är det som gäller.

Pierre Brorsson väljer att hylla hela laget efter segern mot Borens IK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!