VIF har kniven mot strupen inför eftermiddagens ödesmatch

Förra omgången kändes lite som sista chansen, även internt, enligt tränaren David Lindgren. Laget förlorade som bekant mot IFK Hässleholm men då övriga resultat gick med VIF så lever man alltjämt i tabellen.

Nyckelspelaren Abdulrhman Kharma är tillbaka i Vimmerby mot Kvarnby.

Nyckelspelaren Abdulrhman Kharma är tillbaka i Vimmerby mot Kvarnby.

Foto:

Fotboll2017-09-02 10:57

I dag tar VIF, med fyra poäng upp till säker mark, emot Kvarnby.

– Vi sa det inför Hässleholm att om vi ska kunna hålla hösten levande så var nog tre poäng ett måste. Nu förlorade vi men hade flyt i och med att de andra lagen gjorde det också. Vi fick en gratischans och är med, men det kommer att krävas maximala prestationer hela vägen, säger David Lindgren.

Mot IFK Hässleholm stod man upp bra första timman och visade upp ett stabilt spel, främst defensivt, samtidigt som man vaskade fram två-tre kvalitativa chanser framåt. Ett koncept man vill kopiera – med annorlunda utgång såklart – mot Kvarnby.

– Vi kände där nere att vi gjorde ganska många bra saker. Första halvlek var kontrollerad och det vill vi bygga vidare på, säger Lindgren.

Det innebär ett 4-5-1 eller liknande?
– Det är nog tanken, ja. Därifrån kommer det att bli en del justeringar under matchens gång.

Mohammed Jafar blev utvisad senast och är därmed avstängd. Det är också mittfältsterriern Oskar Stejdahl. På in-kontot finns dock superviktige Abdulrahman Kharma.

– Surt att gå miste om Mohammed och Oskar. Det är de enda vi saknar, säger Lindgren.

Vad betyder det att få tillbaka Kharma?
– Det är klart att det betyder mycket. Han har varit vår kanske bästa spelare under säsongen och är bolltrygg.

Vilka är då Kvarnby? Malmölaget ligger på tionde plats i tabellen, sex poäng före VIF. Man har inte vunnit i seriespel sedan den 28 juni, då man hemmaslog Asarum med 2-0. Därefter har fem segerlösa matcher följt, varav tre förluster. Den största kom i förra omgången, då man inte hade mycket att hämta mot Lindsdal, som vann med 6-0 på Kvarnbys hemmaplan Bäckagård.

När VIF och Kvarnby möttes där i våras slutade matchen 1-1, efter att Kvarnby kvitterat sent.
– Jag vet ingenting om Kvarnby, säger David Lindgren.

Ni lägger ingen energi på motståndet?
– Det känns som att det är en fysisk omöjlighet att åka 30 mil för att scouta ett lag. Det vore såklart jättebra om man hade den möjligheten men det har vi inte. Sedan lägger vi 90 procent av fokus på vårt eget spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!