VIF-ikonen höll i kvällens träning

Vimmerby IF håller på att sy ihop ledarorganisationen runt huvudtränaren Johan ”JC” Carlsson. Kanske fick vi på onsdagskvällen en fingervisning om hur det kommer att se ut på VIF-bänken säsongen 2016-2017. För med ”JC” på resande fot leddes nämligen träningen i bollhallen av VIF-ikonen Tommy Svensson-Pöder och David Lindgren (ledare för VIF:s U21-lag).

Tommy Svensson Pöder höll i VIF:s träning på onsdagskvällen.

Tommy Svensson Pöder höll i VIF:s träning på onsdagskvällen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2016-11-16 20:15

Många spelarna visste om det, men det var flera stycken som höjde på ögonbrynen när det var dags för Vimmerby IF:s a-herrar att ha träning i bollhallen på onsdagskvällen.
Huvudtränaren Johan ”JC” Carlsson är bortrest under veckan. Då var det istället duon David Lindgren och Tommy Svensson-Pöder som fanns på plats för att hålla i träningen.

”En stark kraft”
Och faktum är att en av dem redan är klar att ingå i staben runt Johan ”JC” Carlsson.
– Det stämmer. Jag kan bekräfta att David Lindgren nu ingår i ledarstaben, berättar Stefan Bragsjö i Vimmerby IF:s fotbollssektion.
Davids  kommer fungera som ledare kring föreningens båda ”äldsta” lag – A-laget och U21-laget.
– Han är en väldigt stark kraft. Exakt hur hans roll kommer utformas ska vi kika vidare på tillsammans, säger Stefan Bragsjö.
Mer oklart är det ännu med Tommy Svensson-Pöder. Den mångårige succétränare i Vimmerby IF, som så sent som 2014 coachade laget, står dock allra högst upp på Vimmerby IF:s lista över personer att få in i organisationen

En fantastisk person
– Tommy är en fantastisk person och förebild med stort VIF-hjärta. Han var på vår onsdagsträning som resurs, men det sker ingen förhandling för tillfället, säger Stefan Bragsjö.
– Vi har en jättebra relation och Tommy har en stående inbjudan och är alltid välkommen till Vimmerby IF.
– I dag är det onsdag, han leder vår träning – men mer än så är det inte för tillfället. Vi får se vad som händer, säger Bragsjö.

David Lindgren kommer att ingå i VIF:s ledarstab kommande säsong.
David Lindgren kommer att ingå i VIF:s ledarstab kommande säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!